♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Garbage’la 2012’de Çıkacak Albümleri Hakkında


Garbage'ın uzun zamandır beklenen beşinci albümü -2005’teki “Bleed Like Me”den sonra ilk- hemen hemen bitmiş durumda. Shirley Manson ve tayfası söz konusu albümün neden bu kadar geciktiğiyle ilgili şöyle diyor:

"Tüm bandrolleri satıp tükettik, sonrasında ise tüm hevesimiz kaçtı. Birbirimize bakıp ‘hadi biraz ara verelim’ dedik.

Davulcu Butch Vig ise; "Bu arayı iki yıl olarak düşünmüştük ama beş yıl oldu!” diye ekliyor.

Manson devam ediyor: “Evet zaman çok hızlı geçti ama dönüp müzik piyasasına baktığımızda gördük ki, kimse bizim yerimizi dolduramadı. Nasıl olur diye şaşırdık

Bunun üzerine Garbage yeniden kolları sıvayıp şu anda ismi belli olmayan ve önümüzdeki yıl piyasaya çıkaracakları albümün çalışmalarına başlıyor. Stüdyo çalışmalarının tamamlanmasına iki hafta kala, Vig’in dediğine göre albümde 7 şarkının mix’i ve belki 5 ilave daha olacağı yönünde. Albümün çıkışı için ise Mart sonu veya Nisan başı ön görülüyor. 

Çalışmanın kayıtlarına bu yılın başlarında Los Angeles’taki ufak bir stüdyoda başlayan grup; “aslında stüdyoya girdiğimizde aklımızda şarap içip geyik yapmaktan başka bir beklentimiz yoktu” diyor. “Shirley ve ben Los Angeles’ta, Steve Colorado’da ve Duke Madison’da yaşadığından bir hafta bir araya gelip sonraki hafta ara veriyorduk” diyor Vig.

Manson bu çalışmayla ilgili hislerini; "evime, aileme geri dönmek gibiydi” diye tanımlıyor. “ Aynı zamanda çok eğlenceliydi, tamamen kendimiz olduk ve diğer her şeyi boş verdik.

İkisinin ortak görüşü ise, yeni şarkıların tamamen hayranlarının hatırlayacağı onlara özgü tarzda olduğu. Ama tabiki 2011’e göre geliştirilmiş haliyle. Vig: “Eski okul zamanlarından kalma rock ve punk tarzını seviyoruz ama yeni teknolojiyi de seviyoruz” derken; Manson: “Yeni şarkıları dinleyenler ilk albğmdeki parçalara benzetti ama kesinlikle alakası bile yok” diyor. 1995’de çıkardıkları ilk albümü kast eden Manson, “Eğer cidden böyle bir şey varsa, ciddi bir açığımız var demektir” diye ekliyor.  

Albüm çalışmaları sırasında annesinin ölmüyle kötü günler geçiren Manson, bu olayın izlerini yeni şarkıların dizelerine de taşımış durumda.

Yeni bir albümle dönmeleriyle ilgili hayranlarından tam destek aldıklarını belirten grup, bir kaç ay önce Facebook sayfası açtıklarını ve birden bire 300.000 takipçiye ulaştıklarını belirtiyor.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template