♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Türk Yönetmenler İranlı Yönetmenler İçin Toplandı


İranlı yönetmenler Cafer Panahi ve Muhammed Resulof’a verilen ağır cezaları protesto etmek amacıyla Yeni Sinema Hareketi tarafından düzenlenen basın toplantısı ve film gösterimi Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirildi.

Yeni Sinema Hareketi üyeleri yaptıkları açıklamada Panahi ve Resulof’la dayanışma içinde olduklarını ve İranlı yönetmenlere yapılan baskıları protesto ettiklerini ifade ettiler. Toplantıya Yeni Sinema Hareketi’nin yanısıra Türkiye sinemasında emek veren yapımcı ve yönetmenler de yer aldılar.

Tayfun Pirselimoğlu ve Pelin Esmer, İran’da düzenlenecek Fecr Film Festivali’ne davet aldıklarını ancak İranlı yönetmenlere destek amacıyla filmlerini festivalden çektiklerini açıkladılar.

Toplantıda söz alan Semih Kaplanoğlu ve Mehmet Eryılmaz da, Panahi ve Resulof’a verilen cezaların kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Yeni Sinema Hareketi, “Panahi ve Resulof’a özgürlük” şeklinde Bülent Erkmen tarafından özel olarak tasarlanan logoyu yapacakları filmlerin başına koyacaklarını söyleyerek, aynı tavrı tüm yönetmenlerin göstermesi için uluslararası sinema kamuoyuna çağrıda bulundular.

Açıklamaların ardından Cafer Panahi’nin ceza almadan önce çektiği “The Accordion” isimli kısa filmi gösterildi.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template