♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ahmet Mümtaz Taylan, Sinemalife’a konuştu

Türkiye’nin İlk Online Sinema Dergisi Sinemalife, eylül ayında her zaman olduğu gibi birbirinden seçkin dosyalarıyla nitelikli okumalar sunmaya devam ediyor. Dergi, bu ay üç boyutlu zombiler “Ölümcül Deney: Yaşamdan Sonra”yı kapağına taşıdı. Ölümcül Deney serileriyle ilgili geçmişe uzanan bir yolculuk da yapan Sinemalife, sinema ve tiyatronun önemli ismini de sayfalarını açtı. “Sinemanın, tiyatronun ve dramanın, birisinin aklına soru işareti düşürmek için bile büyük bir mucize” olduğunu söyleyen Ahmet Mümtaz Taylan ile Sinemalife’da zevkle okunacak bir söyleşi yer alıyor. Sanatçının Tiyatro, Kürtçe tiyatro, Türk Sineması’nın senaryo sıkıntısı gibi konularıyla ilgili söylediklerinin yanında, hayatına da ayrı parantez açıldı.

Bu önemli söyleşi haberinin yanında, 80’lerde dünya çapında yapılan aksiyon sineması beyazperdeden seçkilerle özel bir çalışmayla anlatılıyor. Dergideki özel dosyalar bununla da sınırlı değil. Entelektüel yönetmenlerimizden Ömer Kavur filmleri derinlemesine irdeleniyor. Özellikle Kavur’un yaptıklarının neden karşılık görememesi masaya yatırılıyor.

Sinemalife’ın zoom sayfalarının bu ayki konukları ise, aksiyon kraliçesinden daha fazlası Milla Jovovich, bir aktörün gelebileceği son noktada olan adam Robert De Niro ve Fransa’nın Hollywood kapısı olan Luc Besson. Öte yandan ‘Ne Varsa Eskilerde’ ve animasyon severler içinde ‘Düş Perdesi’ başlıklı köşeleri de bu ayda takip edebilecek. Masal Perdesi, To Be Continued, Kült Diye, Kayıp Bakışlar, Gözekondu köşeleri ile de sinemaya farklı bir pencereden bakacaksınız. Kısa filmcilerin beğeniyle takip ettiği Cinetuval’de doyurucu bilgiler veriliyor. Vizyondakiler, sanal kadraj, beyazperdeden haberler, pek yakında girecek filmlerin de yer aldığı eylül sayısında yeni çıkan DVD'ler ile gösterimdeki filmlerin eleştiri yorumlarını da bulmanız mümkün. DVD ödüllü yarışma sayfasında okuyucuyu sürprizlerin beklediği www.sinemalife.com her zaman olduğu gibi sadece bir tık uzağınızda.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template