♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kahramanlar Ligi, Ekranda Değil Masada Bitti!

Lost sonrasında tümüyle değişen dizi sektörüne 2006 yılında rekorlarla giren, çoğu zaman Lost’la eş tutulan dizi olarak anılan “Heroes” yapımcı kanalı NBC tarafından ekran yolculuğuna son verdi. Çok yeni bir haber değil elbette… Beklenen bir karar olduğuna da hiç şüphe yok üstelik…

25 Eylül 2006’da yayınlanan ilk bölümüyle 14,3 milyon seyirci çekmiş ve NBC kanalında son beş yılın en fazla reyting alan dizisi olan dizi, yalnızca dört sezonda yaşadıkları ve yaşattıklarıyla çok ayrı bir konumda değerlendirmeyi hak eden dizilerden biri olarak konumunda tek aslında. Çizgi roman kökleriyle, X-men’den aldığı referanslarla her kesimden izleyiciyi yakalayan dizi özellikle muhteşem ilk sezonuyla herkesi peşinden sürüklemişti. Halen en iyi dizi sezonları listesi yapılsa, ilk sıralarda yer alacak 23 bölümlük “Genesis” başlıklı birinci cilt, güneş tutulmasıyla hafızalara kazınmış, iyi de bir sezon finali yaşatmıştı.

Yarattığı karakteriyle, bolca macera sunan üstelik yazarlarının her şeyi baştan planladık açıklamalarıyla da başı sonu bir bütün olacağına inandığımız dizi, ilk sezonu bittiğinde zirveye çıkmıştı. Ne olduysa ondan sonra oldu zaten. Dördüncü sezon bittiğinde ise yerlerde sürünüyordu.

Her türden yeteneğin bir arada sunulduğu dizide, ilk sezonla giriş yapılmış, karakterler tanıtılmış, bir amaç uğruna ilerleyen bölümlerle heyecan fırtınası yaşanmış ve o amaca da ulaşılmıştı. Her bakımdan kusursuz işleyen bu makine düzeni senaryo nasıl olduysa aynı ekip tarafından saçmalıklara boğuldu.

Sonraki 3 sezonda tuhaflıklarla geçen bölümler ve sezon içinde yeni ciltler izledik ki, anlam vermenin anlamsızlığı arasında takiplendi… 2. Sezonun mükemmel yaratılmış kötüsünün geri dönmesi uğruna uzatıldıkça uzatılması, zamanlar arası yolculuklar derken zıvanadan çıkmasını 4400’e benzerlikle aşı yardımıyla herkesin farklılaşması gibi meselelere dalınca iyice saçmalayan diziye dönüştü “Heroes”… Yazarların karakterleri öldürüp, kıyamayıp geri getirmesiyle kafamızın karışması bir yana, ilk sezondaki aksiyon yerini bolca söyleme bıraktı ki kabul edilir olmayan da oydu zaten.

Herkesin beynine hükmedebilen, düşüncelerini okuyabilen bir karakterin istese dünyayı yönetebilecek, Amerikan Başkanı bile olabilecek gücü varken kaçmasını kabullenmek imkansızdı elbette. Karakterlerinin hepsinin birbirleriyle olan bağı da belli bir süre sonra laçka oldu zaten. Zamanda bir ileri, bir geri gidip gele gele, nerde olduğumuzu şaşırmamız da cabası… Son sezonda anlamsızlıklarla kapanınca “Cesur Yeni Dünya” başlığıyla sunulması planlanan beşinci sezon yapımcı kanal NBC’nin masasında kaldı.

İlk sezonuyla fenomen haline gelen dizinin sonraki sezonlarda düşen tempo ve kaybolan akıcılık sebebiyle çektiği tepki dizinin sonunu getirdi… Herşeye rağmen kanalın aklında ana beşlinin içinde olduğu ve finale odaklanan mini dizi fikri olduğu söyleniyor, umarım o da masada kalır ve ekranlara gelmez de, büyük bir fenomenin yerlerde sürünmesine daha fazla katlanmayız…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template