♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Serdar Akar, Sine-Sen Etkinliğinde “Gemide”yi Anlatıyor

Barda, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar gibi sinema filmlerinin ve Kurtlar Vadisi, Elveda Rumeli gibi birçok dizi filmin yönetmeni olarak tanınan Serdar Akar bu hafta ilk filmi Gemide ile Sine-Sen’in ‘Yönetmenler İlk Filmlerini Anlatıyorlar’ başlıklı etkinliğine konuk olacak.

Yönetmen Akar, 23 Mayıs 2010 Pazar günü Saat 17.00’de Sinema Emekçileri Hareket Noktası ve Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon’da ‘Gemide’ filminin gösteriminin ardından seyircilerle söyleşecek.

Etkinlikte gösterilecek olan Akar’ın ilk filmi Gemide bir kum kosterinin kaptanı ve personelinin başından geçenleri konu alıyor. Esrar ve içki içip, geyik muhabbetleri yaparak zaman geçiren gemi personeli yine muhabbet ettikleri bir gecede beklemedikleri bir olayla karşılaşırlar. Gemi personelinden boksör diye tanınan biri dayak yemiş, kaptanın paralarını çaldırmış ve beklenilen yemekleri getirmemiş halde gemiye gelir. Hem aç hem kafası güzel olan kaptan ve diğerleri Laleli'ye paraları çalan kişileri bulmak için giderler. Kısa bir gezinti sonrasında aradıklarını bulan gemi personeli parayı çalan grubu döverler ve alacaklarını alıp gemiye grubun yanındaki bir kızı da alarak dönerler. Sabah olduğunda hiç bir şey hatırlamayan kaptan gün içinde yavaş yavaş olanları hatırlamaya başlar. Gece esrarlı kafasının etkisiyle adam öldürdüğünü ve Rus bir fahişeyi kaçırdıklarını hatırlayan kaptan durumun ciddiyetinin farkına vardığında her şey daha kötüye gidecektir.

Oyuncular: Haldun Boysan, Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Naci Taşdöğen, Ella Manea

Film gösterimlerinin ücretsiz olduğu ‘Yönetmenler İlk Filmlerini Anlatıyorlar’ etkinliğinde izlenen filmin ardından, yönetmenle bir söyleşi gerçekleştiriliyor. Söyleşiye katılan izleyiciler yönetmenlerin ilk filmlerini çekerken yaşadığı sıkıntıları, zorlukları ya da kimi güzel anıları öğrenme şansına sahip oluyorlar.

Etkinlik 30 Mayıs 2010 Pazar günü saat: 17.00’de Yönetmen Çağan Irmak’ın ilk filmi olarak kabul ettiği “Mustafa Hakkında Herşey” ile devam edecek. (Tel: 0 212 250 78 33-34)

Sinema Emekçileri Hareket Noktası
Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon Çini ve Mozaik Altgeçidi,
Bedrettin Mah. Refik Saydam Cad. No: 22-1/A-N ŞİŞHANE

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template