♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Altyazı Proje Ofisi Açılıyor!

“Sinema üzerine düşünen bir dergi” fikriyle yola çıkan ve 2001’in Ekim ayından beri yayımlanan Altyazı Aylık Sinema Dergisi, özgün, eleştirel yaklaşımı ve genç yazarlarıyla Türkiye’nin önde gelen kültür-sanat yayınlarından biri oldu. Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi etrafında buluşan bir kolektifle çalışmalarına başlayan Altyazı ekibi, dergicilik dışında gerçekleştirdiği yayınları, seminerleri ve festival programlarını sürdürmek ve geliştirmek üzere bir proje ofisi kuruyor.

Altyazı, 2006 yılından beri New York’tan Rotterdam’a, Abu-Dabi’den Jeonju’ya kadar dünyanın dört bir yanında önde gelen sinema kurumlarıyla Türkiye’nin yeni sinemasının tanıtımında dergiciliğin ötesinde önemli bir rol üstlendi. Altyazı üyeleri ulusal ve uluslararası festivallerde danışmanlık, programcılık, jüri üyeliği yaptı; yurtiçinde ve yurtdışında üniversitelerde dersler verdi; paneller, seminerler, eğitim programları düzenleyerek Türkiye’deki film kültürünün zenginleşmesine ve geliştirilmesine katkıda bulundu.

2007’de Altyazı kurucu kolektifi içinde yer almış olan Yamaç Okur, Nadir Öperli ve Enis Köstepen’in Bulut Film’i kurmasıyla yapımcılık ve uluslararası ortak yapımcılık faaliyetleri Altyazı’nın etkinlik alanını genişletti. Altyazı, sinemayı eleştirel, akademik ve pratik bir bütün olarak kavrayan ve bu alanların tümünde üretimde bulunan bir kadro olarak bugün sadece Türkiye’de değil, dünyada örneği az olan kolektifler arasında yer alıyor.

Altyazı Proje Ofisi, sinemanın farklı alanlarında geçtiğimiz on yılda edinilen bu tecrübeyi Türkiye’deki sinema kültürünü zenginleştirmek ve Türkiye’nin dünya sinemasına dair söz üreten, işbirlikleri örgütleyen bir merkeze dönüşmesini sağlamak üzere harekete geçirecek.

Altyazı Proje Ofisi geçmiş tecrübelerin ışığında faaliyetlerini dört alanda yoğunlaştıracak.

1) SEMİNER VE EĞİTİM PROGRAMLARI
2) YAYINLAR
3) GÖSTERİM, FESTİVAL PROGRAMLAMA VE DANIŞMANLIK
4) FİLM YAPIM VE SİNEMA KÜLTÜRÜ ALTYAPI PROJELERİ

Ayrıntılı bilgiyi şurda bulabilirsiniz...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template