♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Altyazı Yazarları "Ben Küba"yı tartışıyor

Geçtiğimiz yıl Lindsay Anderson’ın O Lucky Man! filmini sinemaseverlerle buluşturan Altyazı Aylık Sinema Dergisi, bu yıl da !f istanbul takipçileri için çok özel bir film seçti: Mikhail Kalatozov’un 1964 tarihli şaheseri Ben Küba (Soy Cuba).


Festivalin ‘!f Kült’ bölümünde gösterilecek olan film, Küba Devrimi’ni hazırlayan koşulları dört epizotla gözler önüne sererken seyirciye unutulmaz bir estetik deneyim yaşatıyor. Üst ses kullanımından mucizevi kamera hareketlerine, ışığından kurgusuna, her öğesiyle devrimci bir sinema dili inşa eden film, dönemin Küba’sında soluk alan herkesin kaderini birbirine ve devrime bağlıyor. Ben Küba, Küba Devrimi’nin 50. yılını devirdiği 2000’li yıllarda, yenilenmiş, tertemiz bir dijital kopyayla sinemaseverlerin huzurunda...

Ben Küba, 19 Şubat Cuma günü saat 17.00’de !f istanbul Festival Merkezi The Hall’da tüm sinemaseverlere açık olan bir tartışmayla Altyazı yazarlarınca masaya yatırılacak. Altyazı yazarlarından Senem Aytaç, Ayça Çiftçi, Zeynep Dadak ve Enis Köstepen’in yöneteceği tartışmada, dinleyicilerin de katılımıyla, Ben Küba’nın Küba Devrimi’ni temsil biçimleri ve filmin özgün dilinin bugünün sinemasını düşünürken bize ne gibi olanaklar sağlayabileceği üzerine konuşulacak.


Etkinlik Tarihi: 19 ŞUBAT CUMA Saat: 17.00

Etkinlik Mekânı: Festival Merkezi: The Hall


Ben Küba’nın !f istanbul kapsamındaki gösterim tarihleri:

13 Şubat Cumartesi / 19:30 – AFM Budak Caddebostan



19 Şubat Cuma / 13:00 – AFM Fitaş Beyoğlu



26 Şubat Cuma / 12:30 – AFM Cepa Ankara

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template