♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Because I Said So: Ben Sana Söylemiştim


Sinemanın Annie Hall’u anne rolünde. 1977 tarihli muhteşem klasikte pantolon, gömlek ve kravatıyla erkek kıyafetleri içinde herkesi kendine hayran bırakan karaktere hayat veren sanatçı, büyükanne rollerine doğruda geçiş yapıyor aslında. 4 yıl önce Jack Nicholson ve Keanu Reeves’in paylaşamadığı kadındı oysa. Şimdi kızlarının her şeyine karışan anne rolünde. Yanına aldığı genç kuşak oyuncular içinde de hala parlıyor.

Yönetmen de aslında görece yıldız bir isim. Romantik komedide sürekli iyi işler çıkaran, Bruce Willis’li Hudson Hawk’la çıkış yakalamış, türde devam etmiş en son 40 gün 40 gece ile ses getirmiş yönetmen Michael Lehmann. Son yıllarda televizyon ağırlıklı işlerden sonra geri dönüş yaşıyor bir bakıma.

Senarsitlerden biri şaşırtıcı aslında. Sean Penn’in harika oyunculuğu ve Dakota Fanning’in ayak sesleri ile çok konuşulan etkileyici dram “I am Sam”in senaristi ve yönetmeni Jessie Nelson. Zaten film izlenir kılan isimlerde bunlar.

Kocasını kaybetmiş bir kaybet, yetişkin üç kızı ve catering firması dışında bir şeyi olmayan birdir. Diğer iki kızı evlendikten sonra, tüm zamanını bekar kızına ve yürütemediği ilişkilerine takar, sürekli konuşur, her şeyine karışır. Sonunda işi iyice abartıp, internette yayınlanan ilanla kızına erkek arkadaş ayarlamak üzere adaylarla buluşur. Mekan olarak seçtiği restoranda, ilana yanıt verenlerle görüşür ve kızına doğru bildiği adamı seçmeye çalışır.

Konusu dışında parlak hiçbir şeyi olmayan film, restorandaki gitaristin konuya katılması ile, hesaplı ilerleyen, her şeyini beklendiği gibi bitiriyor. Hiçbir sürpriz barındırmayan genelde de oyuncu usta Diane Keaton’un ağırlığında ilerleyen, ama en azından sıkılmadan izlenebilecek bir seyirlik.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template