♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kış sezonu biterken!

Sonunda yaz geldi ve hepimiz sıcaklarla boğuşmakla ilgili çözüm ararken, başarılı bir kış sezonunu da kapattık.
Dile kolay başarılı bir sezon oldu. Son dönemin parlayan popüler isimlerini şehrimizde ağırladık ve alkışladık.
Mersin Opera ve Balesi son derece başarılı gösteri ve prömiyerlerle ilgi gördü ve alkışlandı. Giderek artan ilgi son derece sevindirici ve umarım gelecek yıllarda da devam eder.
Tiyatro açısından da başarılı idi sezon.
Popstar yarışmalarıyla hayatımıza giren Armağan Çağlayan, kısmen az ama kendisine ilgi duyan hayranlarına beklenmedik keyifli bir gece yaşattı.
“Avrupa Yakası” ile yıldızı parlayan Engin Günaydın “Bu hikayedeki Mal Benim” adlı stand-up gösterisinde tıklım tıklım dolu salondaki izleyiciye gülme krizi yaşattı.
Sezonun en muhteşem olayı ise Genco Erkal idi. Erkal 2 ay arayla 2 ayrı oyunla gönlümüzü fethetti. Önce Nazım Hikmet oldu tek kişilik oyununda muhteşem bir performansla. Kendimizi bu dev çınarın gölgesine bırakmıştık. Daha sonra ise ünlü Samuel Beckett oyunu “Oyun Sonu” ile çıktı karşımıza ve muhteşemdi. Büyük usta 2 ay aradan sonra, ilk geldiğinde oyunun fotoğraflarını çeken arkadaşım Serdar’ı azarlayarak müthiş hafızasıyla bizi mat etti.
Gösteri dünyasının ünlülerini de çeşitli oyunlarla ağırladık. Uğur Uludağ ve ekibinin oyunu son derece keyifliydi. Yine meşhur oyunculardan oluşan kadrosuyla müzikallerle kulağımızın pasını sildik.
Ama müthiş finali müthiş usta Haluk Bilginer’le yaptık. “Jan Darc’ın öteki Ölümü’ adlı oyunla hepimize keyifli anlar yaşattı Bilginer. Özellikle gündemi yakalayan siyasi esprilerle kırdı geçirdi hepimizi.
Belediyenin Tiyatro Şenliklerini ve Mersin Belediye Tiyatrosunun gösterilerini de anmadan geçmek olmaz. Aynı başarıyı gelecek sene de bekliyoruz.
Müzik adına da çok güzel bir sezon yaşadık. Şöhretinin doruğundaki Emre Aydın’ı iki kez ağırladık. İlk konser için biraz yaşlı kaldık ama imdadımıza Üniversite şenlikleri yetişti.
Yine dolu salona muhteşem coşkuyla güzel bir gece yaşadık Hayko Cepkin ile. Yeni albüm öncesi amatör bir grup tarafından organize edilen konser son derece keyifli anlar yaşattı herkese.
Yeni albüm çıkar çıkmaz ağırladığımız Gripin konserinde şaşkındık. Çok küçük bir kitle vardı. Normal bir bar grubu seyircisi kadar olan kitleye kaprissiz ve sıcak davranan grup herkesin takdirini topladı. Dile kolay yeni albüm turnesinde çok az seyirciye konser vermek. Böyle bir durumda birçok grubun konseri iptal olurdu, yada grup kötü performans sergilerdi muhtemelen. Ama Gripin bar sahnesi çıkışlı grup olduğu için az ama öz seyirciyi coşturdu. İzleyen herkes için özel bir konser oldu.
Senenin konser bombası Ferhat Göçer idi kuşkusuz. İlk konseri tıka basa dolu salonda muhteşem geçti. Tamda gündemi sarsan açıklamalarıyla biraz yorgun biraz küskündü ama muhteşem bir ziyafet yaşattı hepimize. Bu lezzet hepimizin damağında kalmışken yoğun istek üzerine geçtiğimiz hafta tekrar aynı ziyafeti sundu Göçer. Her tür müziği yorumladığı konseri ilgiyi sonuna kadar hak ediyordu.
Uluslar arası Müzik Festivalinde Tania Maria başta olmak üzere bir çok ünlü ismi ağırladık. Festivalin bu seneki başarısı yalnızca konserlerle sınırlı kalmadı artık gerçek anlamda uluslar arası festival oldu.
Üniversite Şenlikleri de bu sene öncekilerden farklı olarak daha geniş kapsamlı ve tanıtımlı gerçekleşti ve başarılı oldu. Özlem Tekin, Hande Yener büyük ilgi gören birkaç isimden biri idi.
Konserlerde tek fiyaskomuz Teoman konseri idi. Bol sponsor desteğine rağmen bilet satışlarının düşüklüğü nedeniyle iptal edilen konser ile ilgili konuşmak istediğimizde karşımızda organizasyondan kimseye ulaşamamak üzdü bizi.
Sinemalar içinde keyifli bir sezondu. Hafta içi indirim kampanyası ile salonlar doldu. Yeni bir sinema hizmete girdi. Özellikle herkeste büyük beklenti uyandıran seri filmlerle herkes mutlu ayrıldı salonlardan. Türk filmlerinin getirdiği ilgi her yaştan kitlenin salonlarda olduğunu görmek sevindiriciydi.
Sonuç olarak bir sezon daha başarılı şekilde bitti. Önümüzdeki günlerde neler olacak peki.
Büyük ihtimalle seçim süreci bitene kadar sadece parti mitinglerinde konserler izleyeceğiz. Malum konserler Antalya ve Ege’ye kaydı. Çok önemli isimler olmadıkça organizasyon şirketlerinin konser düzenlemesini beklemiyorum.
Tiyatro sezonu kapandı ama tek tük yaz turneleri çıkabilir belki. Kış boyunca İstanbul dışına çıkmayan bazı ekipler yollar düşerse bizimde faydamıza…
Sinema için ise durum maalesef pek içi açıcı değil. Daha şimdiden salonlar boşaldı. Yaz sezonunun büyük gişe canavarları gösterime girecek ama bu sıcakta kendimi o salonda düşünemiyorum diyenlerin sayısı bir hayli fazla maalesef.
Kış sezonu için için mutlu, gelecek sene için umutluyuz.Kış sezonu boyunca gerçekleşen tüm etkinliklerde görev alan herkese sonsuz teşekkürler…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template