♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Samanta Schweblin son romanı “Kentukiler”de teknoloji-insan ilişkisine odaklanıyor


Öykü derlemeleri “Ağızdaki Kuşlar”, “Yedi Boş Ev” ve romanı “Kurtarma Mesafesi” ile hayranı olduğumuz Arjantinli yazar Samanta Schweblin’in bir kitabına daha kavuşuyoruz. Son romanı “Kentukiler” Can Yayınları etiketiyle raflarda. Yeni romanı merak ve heyecanla beklerken, ne yazsa keyifle okunan Schweblin’i şevkle öneriyor ve pası bültene atıyorum.

Sanal ve gerçek arasındaki çizgilerin ortadan kalktığı bir dünyada kim izleyen, kim izlenen konumda?

Samanta Schweblin'in bu son romanında insanların yeni takıntısı "kentuki" adı verilen oyuncaklar. Mahremiyet, gözetleme, kimlik gibi kavramların öne çıktığı Kentukiler'de Arjantinli yazar, teknoloji-insan ilişkisi üzerinden insanların birbirleriyle ilişkilerine dair çarpıcı sorular yönelterek günümüzü mercek altına alıyor.

#arjantinedebiyatı #teknoloji #oyuncak #sanal #gözetleme #yaşam #insanlık

SAMANTA SCHWEBLIN, 1978'de, Arjantin'in Buenos Aires kentinde doğdu. Buenos Aires Üniversitesi'nde sinemacılık öğrenimi gördü. İlk derlemesi El Núcleo del Disturbio'yu (Karmaşanın Merkezi) 2002'de, bu derlemedeki öykülerin bir kısmını içeren Ağızdaki Kuşlar'ı 2008'de, üçüncü derlemesi Yedi Boş Ev'i 2015'te yayımladı. Öyküleri Arjantin ve Güney Amerika'da Fondo Nacional de las Artes, Haroldo Conti, Casa de las Américas gibi ödüllere layık görüldü. Granta dergisi tarafından İspanyolca dilinde eser veren en iyi genç yazarlar arasında gösterildi. İlk romanı Kurtarma Mesafesi 2017'de Man Booker Ödülü kısa listesinde yer aldı.

Kentukiler / Samanta Schweblin
Çeviri: Saliha Nilüfer
Yayınevi: Can Yayınları
Dizi: Çağdaş
Tür: Roman
Sayfa Sayısı: 224
Fiyatı: 125,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template