♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Jennifer Saint’in, Antik Yunan Mitlerini Yeniden Kurguladığı ilk Romanı “Ariadne” Epsilon Logosuyla Türkçede!


Jennifer Saint’in, Antik Yunan’dan Theseus, Ariadne ve Minotor’un klasik hikâyesini yeniden kurgulayarak harika bir anlatımla kaleme aldığı ilk romanı Ariadne, Epsilon’dan çıktı. Yunan mitlerinin unutulmuş kadınlarına ses veren ve öfkeli, huysuz tanrılar karşısında onların gücüne seslenen Ariadne, Antik Yunan mitlerini kadın bakış açısıyla büyüleyici bir şekilde yeniden anlatan sürükleyici ve olağanüstü bir ilk roman.

Kral Minos’un kızı Giritli Prenses Ariadne, kardeşlerinden çok farklıdır. Dans pistinde şafağı selamlayarak, bakıcısının tanrılar ve kahramanlarla ilgili hikâyelerini dinleyerek büyümüştür. Kaderini tanrılara bırakmayıp kendi elleriyle yazmaya yemin eder. 

Sarayın altındaki Labirent’ten kardeşi Minotor'un toynak sesleri yankılanır ve her yıl Atina'dan 14 genç Minotor’un açlığını doyurmak için Girit'e haraç olarak gönderilir. Atinalı Prens Theseus canavarı yok etmek için adaya geldiğinde, Ariadne onun yeşil gözlerinde bir tehdit değil, kaçmak için bir fırsat görür. Tanrıların iradesine karşı gelir, ailesiyle ülkesine ihanet eder ve aşkı için her şeyi riske atar. Ariadne, Theseus’un Minotor’u öldürmesine yardım eder ve bu andan itibaren hikâyesi başlar…

Jennifer Saint’in kaleme aldığı, Nilüfer Demirbaş’ın dilimize çevirdiği Ariadne, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Hayatı boyunca Antik Yunan mitolojisine ilgi duyan Jennifer Saint, Londra’daki King’s College’da Klasik Çalışmalar Bölümü’nü tamamladı. Okulu bitirdikten sonraki on üç yıl boyunca İngilizce öğretmenliği yaptı. Edebiyata ve yaratıcı yazarlığa olan tutkusunu da öğrencileriyle paylaştı. Ariadne yazarın ilk romanı ve şu anda ikinci romanı için bir başka antik mit üzerinde çalışıyor. 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template