♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Adalet Mücadelesi Kitap oldu : James Bulger'in Ölümü


Suç, nefret ve zorbalık kurbanı olan insanların desteklendiği James Bulger Memorial Trust hareketini başlatan Denise Fergus’un tüm dünyayı sarsan gerçek hayat hikâyesi, sıradışı bir kitaba dönüştü. Denise Fergus’un 2 yaşındaki oğlunun kaçırılmasıyla başlayan, adalet mücadelesini aktardığı “James Bulger’in Ölümü” adlı kitabı, The Roman Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Gücü ve oğluna olan sonsuz sevgisi ile adalet sisteminin mağdurlara olan bakış açısını değiştirmeye yönelik önemli bir hareket başlatan Denise Fergus, gerçek yaşam öyküsü bir annenin acılarla dolu dramını gözler önüne seriyor.

Denise Fergus, “James Bulger’in Ölümü”nde bir annenin, oğlunun kaçırılmasının ardından başlattığı zorlu hukuk mücadelesi anlatılıyor. Genç kadının 12 Şubat 1993 yılında,  The Strand Alışveriş Merkezi’nde cüzdanından para çıkardığı sırada tamamen değişen ve adalet arayan hayatını işleyen kitap, hayatın içinden çıkan kurgusuyla okuyucuları dehşete düşürüyor. Bir annenin örnek yaşam mücadelesini temsil eden kitap, yaşamın saniyeler içindeki değişimini ve bu değişimin yarattığı derin etkileri çok önemli tespitleriyle okuyucuya aktarıyor. 

Örnek adalet mücadelesi
The Roman Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluşturulan kitap, adalet sistemini yeniden sorgulatıyor. Çocuğu için güzel bir gelecek hayal eden bir annenin henüz çocuğu 2 yaşındayken karşılaştığı olaylar zincirini konu alan kitapta, Denise Fergus’un bir anda değişen hayatında verdiği örnek adalet mücadelesi sürükleyici bir dille anlatılıyor. Otobiyografi, biyografi, gerçek suç kategorilerinde değerlendirilen James Bulger’in Ölümü, Denise Fergus’a İngiliz Vatandaşlık Ödülü’nü kazandırdı. 

Denise Fergus Hakkında:
1993 yılında iki çocuk tarafından vahşice öldürülen James Bulger'in annesi olan Denise Fergus, 2010 yılında suç, nefret ve zorbalık kurbanı olan insanları desteklediği James Bulger Memorial Trust hareketini başlattı. Mağdur ailelere yardım etmek için verdiği çabalarından dolayı 2017 yılında İngiliz Vatandaş Ödülü’nü aldı.

James Bulger'in Ölümü / Denise Fergus
Çevirmen: Berke Kılıç
Yayınevi: The Roman
Sayfa Sayısı: 240
Fiyatı: 32 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template