♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tekinsiz kurmacanın başyapıtlarından “Hayalperest Ölünün Şarkıları” raflarda…

Çağdaş korku edebiyatının önde gelen imzalarından Thomas Ligotti, Hayalperest Ölünün Şarkıları’nda günlük hayatın ardındaki ürkütücü gerçekliğin açığa çıktığı, aklın sınırlarının aşılarak yaşam ile ölüm arasındaki çizginin silikleştiği öyküler anlatıyor.

Ligotti’nin öyküleri, aşina olunmayan bir kente gidiş, akademik bir araştırma projesi, eski bir binanın yıkılması, bir tımarhane serüveni gibi görece sıradan olaylarla başlıyor. Ne var ki, bütün bu sıradan görünüşün altında gerçeğin yavaş yavaş saptırılması hatta sapkınlaştırılması, akıl sınırlarının aşılması, hatta yaşam ile ölüm arasındaki çizginin silikleşmesi kendini gösteriyor.

Bu ilgi çekici ve ürpertici öykülerin bir özelliği de açık sonla bitmeleri ve okurların hayal gücünü tetiklemesidir. Dahası kitaptaki her bölümün sonunda, yazar kendi türünün yazım yöntemlerine ilişkin görüşlerini de açıklıyor.

 “Hayalperest Ölünün Şarkıları’nı, kitaplığınızda H.P. Lovecraft ve Edgar Allan Poe kitaplarının tam ortasına, yani ait olduğu yere yerleştirin.”  The Washington Post

 #tekinsiz #korku #gerilim #edgarallanpoe #çürüme #kabus #görüneninardındaki

Bu kitaba ilgi duyanlar için ek öneriler: Edgar Allan Poe: Kuyu ve Sarkaç; Niccolò Ammaniti: Anna; Bram Stoker: Dracula; László Krasznahorkai: Şeytan Tangosu

THOMAS LIGOTTI, 1953 yılında, Sicilya ve Polonya kökenli bir ailenin çocuğu olarak Detroit, Michigan’da dünyaya geldi. Çağdaş Amerikan korku edebiyatının önemli temsilcilerinden biri olan Ligotti’nin yapıtları, korku romanları yerine daha çok “tekinsiz kurmaca” (weird fiction) diye tanımlanan yazın türü içinde yer alıyor. Detroit’teki Wayne Devlet Üniversitesi’nden mezun olan Ligotti, 2001 yılına kadar Gale Grubu’na bağlı yayınevinde editör olarak çalıştı. Yazarlık kariyerine 1980’lerin başında bazı dergilerde yayımlanan öyküleriyle başlayan ve kariyeri boyunca çeşitli ödüller alan yazar, 1986’da yayımlanan Hayalperest Ölünün Şarkıları yazarın ilk kitabıdır. 

Hayalperest Ölünün Şarkıları / Thomas Ligotti
Çevirmen: Berna Seden
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Öykü
Sayfa sayısı: 328
Fiyat: 34,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template