♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yaşama, savaşa ve ölüme kuşbakışı bakmak : Anlaşıldı, Tamam

İkinci Dünya Savaşı’nda pilot olarak görev yapan Dahl’ın ölümle her an burun buruna olan savaş pilotlarının dehşetli ve acayip deneyimini anlattığı öyküler sizi nefessiz bırakacak.  Kemerlerinizi bağlayın!

Sıra dışının krallığına hoş geldiniz!

Casus, savaş pilotu, çikolata tarihçisi ve tıbbi buluşlar yapan bir mucit. Roald Dahl, yazdığı kitaplar kadar renkli bir yazar. Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve diğer çocuk kitaplarıyla tanınan Dahl’ın yetişkinlere anlattığı hikâyeler de bir o kadar sihirli.

Düşen uçaklar, silah arkadaşlarının yolunu gözleyen askerler, savaşın akıl almaz cinnet hali... İkinci Dünya Savaşı’nda pilot olarak görev yapan Dahl, Anlaşıldı, Tamam’da savaş pilotlarının tuhaf hayatlarını ve deneyimlerini, havada her an ölümle burun buruna nasıl yaşadıklarını dehşetli ve karanlık, heyecan ve mizah dolu öykülerde resmediyor.

#modernöykü #pilot #havacılık #havasavaşı #ikincidünyasavaşı #uçuş #korku #mizah

Bu kitaba ilgi duyanlar için ek öneriler: Roald Dahl: Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü, Max Frisch: Homo Faber, Patricia Highsmith: Köpeğin Fidyesi, W.G. Sebald: Hava Savaşı ve Edebiyat, Siegfried Lenz: Saf Değiştiren

ROALD DAHL, 1916’da Galler’de Norveçli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitimini İngiltere’de tamamladıktan sonra Afrika’da Shell firması için çalışmaya başladı. İkinci Dünya Savaşı’nda RAF savaş uçaklarında pilotluk yaparken, başından aldığı ağır bir darbe sonucu ordudan ayrıldı ve ABD’ye gitti. Burada İngiltere için diplomatlık ve istihbaratçılık yaptı. 1942’de yazdığı ilk öyküsü “A Piece of Cake”te de (Çocuk Oyuncağı), 1943’te yayımlanan ilk çocuk kitabı The Gremlins’de de (Cinler) pilotluk günlerini yazdı. Özellikle Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Matilda gibi çocuk kitaplarıyla tanınan Dahl’ın yetişkinler için iki romanı (Sometime Never: A Fable for Superman [Hiçbir Zamanlar: Süpermen İçin Bir Masal], Oswald Amcam) ve altmıştan fazla öyküsü bulunuyor. Dahl, Senin Gibi Biri adlı öykü kitabıyla “Pansiyoncu Kadın” ve “Deri” adlı öyküleriyle üç defa Edgar Allan Poe Ödülü’ne layık görüldü. 1990’da Oxford’da kan kanserinden öldü. 

Anlaşıldı, Tamam / Roald Dahl
Dizi: Can Modern
Çevirmen: Berrak Göçer
Tür: Öykü
Sayfa sayısı: 168
Fiyat: 20,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template