♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Çoksatan Süperpoze'nin yazarı David Walton'dan yeni roman: Süpersimetri!


“Olasılıksız” romanını sevenler olarak merakla bekleyip bir çırpıda soluksuz okuduğumuz David Walton imzalı kuantum romanı “Süperpoze”nin devamı niteliğindeki “Süpersimetri”ye nihayet kavuşuyoruz. Çevirisi Gökçe Yavaş, kapak tasarımı Murat Yılmaz imzalı “Süpersimetri” raflarda yerini alıyor.

Ekim 2016’da okurla buluşan “Süperpoze”, bilimkurgu ile polisiyeyi, macera ile popüler bilimi başarıyla harmanlayarak soluksuz bir okuma sunuyordu. “Olasılıksız” kadar karmaşık da değil hatta daha gerçekçi ve mantıklı idi. Bu yüzden güncel bilimkurgu okuru için mümkün bir gelecek sunuyordu. Yine öyle olacağına şüphe yok gibi görünüyor. Yeri gelmişken "Süperpoze"yi önermeden geçmeyeyim. Beklentilerimi de aşan bir romanla karşılaşmış ve keyifle okumuştum. "Süpersimetri"yi de merakla bekliyor ve pası bültene atıyorum.

Zamanda bir kırılma oldu ve sen artık iki kişisin.
Birinci problem: Bir noktada diğerinle birleşecek misin?
İkinci problem: Kendinle ve onunla yüzleşmeye cesaretin var mı?
Ve asıl problem: Varcolac!
Saplantılı ve paranoyak bilim insanı Oronzi, tek başına bir ordu gücü taşıyan, istediği insanın aklına hükmedebilen  Varcolac'ı evrene salmak üzere.
Laboratuvarında her şey hazır, evrenin küçük bir kopyası bile!
Sen, diğer sen, Oronzi, Varcolac...
Müthiş bir mücadeleye girişmek üzeresiniz.
Higgs parçacığı, Membran teorisi, çarpıştırıcalar, Diğer Gelecek... Bedenlerin değiştiği, akılların manipüle edildiği bir maceraya hazır olun.

Çoksatan Süperpoze'nin yazarı David Walton'dan geleceğin bilimkurgusu: Süpersimetri.

"David Walton modern zamanda bilimkurguyla polisiyeyi birleştiren en iyi yazarların başında geliyor." Robert J. Sawyer, Hugo Ödülü Sahibi

"Enerjisi bir an için düşmüyor. Süpersimetri tam gaz bir bilimkurgu şöleni." Kirkus Reviews

"Kuantum dünyasına heyecanlı bir yolculuk, müthiş bir kurgu ve son. Walton'ın kaleminde, fizik gerçek hayatla buluşuyor!" Will Mcintosh, Hugo Ödülü Sahibi

Amerikalı yazar David Walton, Philadelphia'da eşi ve yedi çocuğuyla yaşıyor. Bilimkurgu ve fantastik türünde romanlar ve kısa öyküler yazıyor. Dünya çapında ses getiren Superposition adlı romanı, Süperpoze ismiyle Ekim 2016'da yayınlandı. Yazarın Türkçede yayınlanan ikinci romanı Süpersimetri. Bilimkurgunun yükselen yıldızı David Walton'ın eserleri April Yayıncılık tarafından yayınlanmaya devam edilecek.

Süpersimetri / David Walton
Orijinal Adı: Supersymmetry
Çeviri: Gökçe Yavaş
Kategori: Dünya Roman
Basım Tarihi: Eylül, 2019
Sayfa Sayısı: 304
Etiket Fiyatı: 27 TL


Share this:

1 yorum :

  1. Olasılıksız dedim okuyacam ama okumaktan vazgeçtim

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template