♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Mart Yenileri

Alakarga Kitap Mart ayını bir yeni kitap ve iki tekrar baskı ile karşılıyor. Mustafa Özcan’ın kıstırılmış insanları, kırık dökük umutları anlatan kışkırtıcı romanı “Sarışın Maymun” ayın yeni kitabı olurken, Yavuz Yayla’nın Karl Marx’ın bütün kitaplarını tarayarak derlediği küçük ama etkili bir söylev “Sevilen Bir İnsan Yapmalısın Kendini” yeni kapağı ile Stefan Zweig’in başyapıtı Satranç da ikinci baskısıyla yeniden raflarda yerini alıyor.

Sarışın Maymun / Sarışın Maymun
“Beni ilk kez öptüğünde nasıl titrediğini anlatamam. İlk ve son sevişmemiz tam bir trajediydi. Ne ben kadınlarda olması gereken biyolojik reaksiyonu verebildim ne de Ufuk bir erkeğin yapması gerekenleri yapabildi. Benim için Ufuk'un cinsel bir anlamı yoktu. Ufuk o ideal, platonik, sadece romanlarda olan, delicesine âşık erkekti. Bense onun için ulaşılma ihtimali çok uzak bir hayalin birdenbire çırılçıplak karşısında duran, elle tutulur objesiydim.”

Mustafa Özcan'dan kıstırılmış insanları, kırık dökük umutları anlatan kışkırtıcı bir roman... Sarışın Maymun’da şehrin arka sokaklarına girecek, tekinsiz görünen karakterlerin arasında dolaşacak, onların bir yanıyla tehlikeli bir yanıylaysa masum, duygusal yaşantısına dahil olacaksınız. Solcu Erhan, Piç Arif, Ufuk, İmam Çağdaş, Serpil, Ünzile… Alt kültürün neredeyse birebir temsili olan bu karakterler, sizi bilmediğiniz bir dünyada keşfe çıkaracak; aşkı, dostluğu, tehlikeyi, sokağı tanımaya davet edecek.
1.Basım: Mart 2017, Sayfa: 124, Fiyat: 12 TL

Sevilen Bir İnsan Yapmalısın Kendini / Karl Marx
Düşünce tarihinin, üzerinde en çok konuşulan, en çok tartışılan, toplumsal hayatta en etkili olmuş filozoflarından Karl Marx, Hegel diyalektiğini “ayakları üstüne” oturttuğunu söylerdi. Düşüncenin yaşamdan ayrı olamayacağını, zira insan düşüncesinin soyut bir varsayım değil, maddenin bir ürünü olduğunu savunur, gerçeğin, yaşamın kendisinde somut olarak var olduğunu anlatırdı.

Marx, ülkemizde de en çok okunan ve sevilen filozofların başında gelir. Elinizdeki kitap, bu büyük felsefecinin az bilinen önermelerinin bir araya getirilmesiyle oluştu. Yavuz Yayla, filozofun bütün kitaplarını tarayarak, ondan küçük ama etkili bir söylev derledi. Karl Marx, bilinen aforizma yazarları gibi değil, dostlarıyla sohbet eder gibi konuşuyor. Gerçeğin, somut yaşamın, dürüstlüğün, sevginin ve halkın yanında cümleler bunlar. Yanınızdan, başucunuzdan, çantanızdan ayıramayacaksınız.
Derleyen ve Çeviren: Yavuz Yayla, 2.Basım: Mart 2017, Sayfa: 82, Fiyat: 10 TL

Satranç / Stefan Zweig
“Satranç aynı zamanda Muhammed’in tabutu gibi dünya ile cennet arasında havada süzülen bir bilim, bir sanat, tüm zıtlıkların benzersiz bir bağlamı değil mi?

Asırlar yaşında ama yine de hep yeni, tasarım olarak mekanik ama yalnızca hayal gücü vasıtasıyla etkili, geometrik açıdan sabit bir mekânla sınırlı ama kombinasyonlarında sınırsız, sürekli gelişen ama yine de katışıksız, hiçbir yere götürmeyen bir muhakeme, hesap yapmayan bir matematik, esersiz bir sanat, maddesiz bir mimari ve buna rağmen kanıtlandığı üzere varlık ve yaşamında tüm kitap ve eserlerden daha kalıcı, tüm halklara ve zamanlara ait olan ve hangi Tanrı’nın onu can sıkıntısını öldürmek, duyuları keskinleştirmek ve ruhu canlandırmak üzere dünyaya getirdiği hiç kimse tarafından bilinmeyen tek oyun.”

Çağının tanığı, modern Alman edebiyatının ölümsüz yazarı Stefan Zweig’ın Satranç’ı, İnsan zihninin dehlizlerine yapılan bir yolculuk.Somut ve soyut dünyalar arasındaki benzersiz geçişimiyle Satranç, insan ruhuna açılan bir kapı. Yayımlandığı günden bu yana dünya edebiyatının en çok okunan, en sevilen, üzerinde en çok konuşulan öykülerinden biri.
Çeviren: Levent Bakaç, 2.Basım: Mart 2017, Sayfa: 96, Fiyat: 10 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template