♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Patrick O’Brian’ın Ödüllü Romanı Türkçede: Rüzgârın Süvarisi

Patrick O’Brian’ın 1969 yılında yayımlanan ve 2003 yılında aynı adlı filme de çekilen ünlü tarihi romanı “Master and Commander” Türkçede. Son yılların en önemli yazarlarından biri olarak gösterilen İngiliz yazarın Aubrey-Maturin serisinin de ilk romanı olarak klasikleşen roman “Rüzgârın Süvarisi” adıyla Olasılık Kitap etiketiyle raflarda.

Rüzgârın Süvarisi (Master and Commander), Patrick O’Brian’ın şimdi çok ünlü olan ve birçok kişi tarafından bugüne kadar yazılan tarihî roman serilerinin en iyisi olarak gösterilen Aubrey-Maturin romanlarının ilkidir. Kitap, İngiliz Kraliyet Donanması subayı Kaptan Jack Aubrey ile gemisinin ketum cerrahı ve gizli ajanına dönüşen Stephen Maturin arasında bir arkadaşlık kuruyor ve ikisinin maceraları, bir tarihî romandan beklenecek tüm aksiyon ve heyecanı içeriyor. Ayrıca Nelson Dönemi savaş gemilerindeki denizde ve karada geçen hayata, silahlara, yiyeceklere, konuşmalara ve genel atmosfere ilişkin detayların tasvirleri ile O’Brian’ı rakiplerinin önüne geçiren bir nitelik de gösteriyor. O’Brian’ın bütün bunlara ilişkin betimlemesi son derece hatasız ve o dönemi kavramak açısından oldukça güçlü. Her şeyden öte, karakter oluşturmadaki ustalığı müthiş.

"Bu yüzyılda Patrick O’Brian’ın başarısıyla rekabet edebilecek hiçbir şey yok. Romanları, 18. yüzyıl dünyasının bütün zenginliğini sevecen bir berraklıkla kucaklıyor. Savaşın zalimliği, erkek hayatının komedileri, kalplerini dağlayan tanımsız korkular, bu kitaplarda cisimleşiyor; fakat gene de ideal bir varoluş vizyonundan uzakta değil.” AMANDA FOREMAN, NEW YORK TIMES

Aldığı Ödüller:
BBC's Big Read (Best loved novel, 2003, No 149)
Guardian 1000 (War and travel)
The Telegraph's 110 Best Books: The Perfect Library (2008)
The Modern Library: the 200 best novels in English since 1950 (1970s)
The Lost Man Booker Prize (Longlisted, 1970)
Image: 100 Writers of Faith
Esquire's 75 Books Every Man Should Read

Rüzgârın Süvarisi, Kaptan Aubrey ve Doktor Maturin / Patrick O’Brian
Orijinal Adı: Master and Commander
Çev. ve Edit.: Zeynep Ünalan
Türü: Tarihî Kurgu
Yayın Markası: OLASILIK
İlk Baskı: Mayıs 2016
Sayfa: 512
Fiyatı: 29 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template