♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Limart Duo Sergisiyle Sanatseverlerle Buluşuyor!

Bir sanat eserine bakarken eseri anlama çabasının veya içimizde uyandıracağı hissi keşfetmenin anahtarı aslında o eserin hikayesinde saklıdır. Eserin hikayesini ve yapım aşamasındaki süreci öğrenmek de sanatçıyı daha yakından tanımayı ve anlamayı mümkün kılar. Bedri Baykam, Selma Gürbüz, Mustafa Horasan ve Mustafa Ata’nın eser edisyonlarının anlatılacağı Limart Duo sergisi kapılarını 1 Mayıs 2016 , Pazar günü Limart Nişantaşı Pop-up Store’da açıyor.

Kurulduğu günden bu yana sanatı daha çok insana ulaştırma amacı ile Türk Çağdaş sanat eserlerinin sınırlı sayıda özel edisyonlarını üreten Limart, ilk sergisinde edisyonların “orijinal” hikayelerinin kapılarını sanatseverlere açıyor. 

“DUO” yani Latince “İki” anlamına gelen sergi başlığı “Baskısı ve Hikayesi” anlamını barındırıyor. Limart bünyesindeki her baskının orijinal bir eserin yeniden üretilmiş sınırlı sayıda edisyonu olması sebebiyle bu sergi, Limart sanatçılarından seçili baskıların yapım aşamasındaki hikayelerini baskıyla yan yana konumlandırıyor .  İlk defa edisyon baskıların orijinal hikayeleri ile beraber görülebileceği “DUO”;  edisyon baskının orijinal eseri ile arasındaki ikili ilişkiyi de gözler önüne seriyor.  İçinde barındırdığı ‘Baskısı ve Hikayesi’ konseptinin yanı sıra, ulaşılabilir sanat olgusunun Türk Çağdaş sanat eserleri ile bağlantısını anlatan DUO, sanat eserlerinin üretilme aşamasında ortaya çıkan büyülü dünyanın kapılarını sanatseverlere aralıyor. 

Sanatçıların kullandıkları tekniklerin açıklamalarına, atölyelerinde çekilmiş fotoğraflarına, sanatçıların iç dünyalarına, eserlerini nasıl ve neler düşünerek ortaya çıkardıklarına dair detayların görülebileceği sergi ve Limart Online’ın tüm sanatçılarının edisyonlarının ilk defa sergileneceği Pop Up Limart dükkanı 31 Mayıs’a kadar Abdi İpekçi Caddesi No:16/1-2 adresinde ziyaret edilebilir.

DUO
Baskısı ve Hikayesi
Mustafa Ata “Dört Senfoni”
Bedri Baykam “ I’m Nothing but i’m Everything
Horasan “Emo Serisi II”
Selma Gürbüz “Balerinler”

Pop-Up Store:
Ali Alışır
Bahar Oganer
Burcu Perçin
Ebru Uygun
Ali İbrahim Öcal

**Tüm Limartonline edisyonları sergilenecektir.

Tarih: 1 -31 Mayıs 2016
Adres: Abdi İpekçi Caddesi no:16/1-2 

Limart hakkında:
2014 yılında sanatı herkese ulaştırmak amacıyla Feyza Balin tarafından kurulan Limart Online Türk çağdaş sanatını yaşam alanınızda görebilmeniz için orijinal eserleri tek bir duvardan daha çok duvara taşıyor. Sevdiğiniz resmi, beğendiğiniz görseli seçip bir daha üretilmeyecek olan sınırlı baskılardan birine sahip olma imkanını size sunan Limart Online anlaşmalı sanatçıların özenle seçilmiş eserlerinin yüksek çözünürlüklü görsellerini, orijinal eserin renk kalitesini birebir korumak üzere kaliteli baskı kağıtlarına basmaktadır. Sadece belirli sayılarda üretilen edisyonların her biri ait olduğu sanatçının imzasını taşımaktadır. Limart Online tek bir eseri geniş kitlelere taşıma misyonuyla yoluna devam ediyor. Limart’ın anlaşmalı olduğu Mustafa Ata, Bedri Baykam, Selma Gürbüz, Mustafa Horasan, Bahar Oganer, Ali, İbrahim Öcal, Ali Alışır, Burcu Perçin Ebru Uygun gibi Çağdaş Türk sanatının önemli temsilcilerinin, bir daha üretilmeyecek sınırlı baskılara  www.limartonline.com ‘dan ulaşabilirsiniz.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template