♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tiyatro Metninden Romana Z Kuşağı Trajedisi : Bu Sonu Mutlu Biten Hikâyelerden Biri Değil

Genç oyuncu ve yazar Halil İbrahim Irklı'nın gerçek bir olaydan yola çıkarak önce tiyatro oyunu, sonra roman biçiminde kaleme aldığı “ Bu Sonu Mutlu Biten Hikâyelerden Biri Değil” hijyenik hayatını çamaşır suyuyla yıkamak isteyen genç bir adamın dünü ve bugünü. Artemis Yayınları tarafından okuyucu ile buluşan kitap, yazarın ilk romanı. 

''Facebook'dan bir ekleme talebi alsanız ve aldığınız talepteki isim sizin isminiz olsaydı ne yapardınız? 

Daha da ötesi profil fotoğrafı olarak kendi çıplak fotoğrafınızı görseydiniz ne hissederdiniz? Korku mu? Endişe mi? Merak mı? Ben de aynılarını duyuyorum içimde. Hem de en üst seviyede. Önce titremeye başlıyorum. Sonra kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Ama bununla vakit kaybedemeyeceğimi anlayıp talebi kabul ediyorum.''

İnternette tanıştığı bir kadın yüzünden bütün hayatı alt üst olan, çevresinden, okulundan uzaklaşmak zorunda kalan ve sonunda psikolojisi tamamen iflas eden sosyal medya kurbanı  bir gencin duygularını – gerçekten- anlamaya hazır mısınız? 

''Bu Sonu Mutlu Biten Hikâyelerden Biri Değil'' tırnak içinde normal, sıradan ve birçoklarından iyi görünen bir hayatın ardındaki korkunç trajediyi gözler önüne sererken sosyal medyanın güçlenmesiyle birlikte etki alanı giderek artan bilişim suçları, nefret söylemi ve yalnızlaşma gibi konular romanın ana eksenini oluşturuyor. 

''O kadar çok şey olmaya çalıştım ki…
Mesela ben mutlu olmak istedim.
Ben sadece sevilmek istedim.
Ben sadece normal olmak istedim.
Ben sadece sıradan olmak istedim. 
BECEREMEDİM.''

Modern hayatlarımıza ve geleneksel korkularımıza bir de Z kuşağının gözünden bakmaya ne dersiniz?

Bu Sonu Mutlu Biten Hikâyelerden Biri Değil
Halil İbrahim Irklı
Artemis Yayınları
Birinci Baskı: Mart 2015
Sayfa: 320
Etiket Fiyatı: 19 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template