♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Türkiye 2014’de Sıla Dinledi

Spotify’ın Year in Music değerlendirmesinde bu yıl Türkiye’yi ve dünyayı kasıp kavuran parçalar ve sanatçılar açıklandı Sıla, Türkiye’de 2014 yılında en çık dinlenen sanatçı ve Sıla’nın Yeni Ay adlı albümü de en fazla dinlenilen albüm oldu. Pharrell Williams’ın Happy adlı parçası yılın en fazla dinlenilen şarkısı oldu. Sia, Chandelier adlı şarkısıyla en fazla viral olan şarkı seçildi. 

Bugün, Spotify Year in Music, 2014’e bir bakış atıyor ve  50 milyondan fazla Spotify kullanıcısı tarafından 7 milyar saatten fazla müzik dinlenerek  oluşturulan yılın en çok dinlenenlerini bizimle paylaşıyor.

Spotify’ın Türkiye için açıkladığı rakamlara göre Sıla, 6 milyondan fazla dinlenilerek 2014’de en çok dinlenen sanatçı oldu. Sıla’nın Yeni Ay albümü ise 2014 3 milyondan fazla dinlenme rakamı ile birinci sıraya yerleşti. Dünyayı da kasıp kavuran Pharell Williams’ın Happy şarkısı, Türkiye’de en çok dinlenen şarkı ünvanını kazandı. Dünya çapında 2014’e damgasını vuran bir diğer şarkı Sia’nın Chandelier’si en çok viral olan şarkı oldu.

Bu yıl Spotify üzerinden dünya genelinde 860 milyondan fazla kez dinlenilen İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran, 2014 yılının internet üzerinden en fazla dinlenilen sanatçısı ünvanına sahip oldu. Ed, aynı zamanda Haziran’da yayınlanan, büyük yankı uyandıran ve hayranları tarafından Spotify’de 430 milyondan fazla defa dinlenilen  X adlı çalışması ile en fazla dinlenilen albüm ünvanını da elinde bulunduruyor.

Katy Perry de, 2014’te Spotify’da internet üzerinden en fazla dinlenilen kadın sanatçı ünvanını, son iki yıldır ünvanı elinde bulunduran Rihanna’dan aldı. Dark Horse adlı çalışma ise, Spotify’ın ABD’nin Top 50 listesinde 11 hafta boyunca 1 numarada kalarak 2014’te en uzun süre liste başında kalan çalışma oldu.

2014’te Spotify’ın ‘Spotlight’ sanatçılarından olan İrlandalı şarkıcı ve söz yazarı Hozier, radyolar tarafından keşfedilmeden çok önce, Spotify’ın Viral Listesinde dünya çapında başarı yakaladı. 47 hafta gibi inanılmaz bir süre boyunca, yani neredeyse 2014 yılı süresince, Spotify’ın Viral listelerinde yer alan ve en fazla yayılan şarkı ünvanını elde eden Take Me To Church, Spotify’ın global top listelerinde en üst sıralara tırmanarak Hozier’i 2014’ün en öne çıkan sanatçılarından biri haline getirdi. 

Pharrell Williams, 260 milyondan fazla kez dinlenerek 2014’te dünyanın internet üzerinden en fazla dinlenilen parçası olan Happy ile müzik hayranlarını yılın bu pop marşında bir araya getirdi.

Yılın en gürültü  ve en mutlu günleri...
Aralarında 2.3 milyondan fazla takipçi ile en popüleri ‘Günün Top Hitleri’ olmak üzere Spotify’da bu yıl 733 milyondan fazla çalma listesi oluşturuldu. Ayrıca Spotify, yılın diğer günlerinden daha fazla heavy rock ve metal dinlenilen 10 Ekim gününü resmi olarak yılın en gürültülü günü ilan ederken, en fazla “mutlu” başlıklı çalma listesinin tekrara konularak dinlendiği 30 Mayıs gününü ise en mutlu günü ilan etti.

Spotify İçerik Bölümü Başkanı Steve Savoca, “Bu yıl, Spotify’da yer alan sayısız olağanüstü sanatçı için fevkalade bir yıl oldu. 50 milyondan fazla müziksever, sadece 2014’te 7 milyar saatten fazla müzik dinledi. Spotify sayesinde dinleyicilerimizin yeni müziklerle dolu bir dünya keşfetmeleri, bu dünyayı paylaşmaları ve bu dünyadan zevk almaları; sanatçılarımızın ise yeni dinleyici kitlelerine ulaşmaları bizi çok gururlandırıyor ve mutlu ediyor.” şeklinde konuştu. 

Savoca, sözlerine şöyle devam etti; “Bu yıl başarıdan başarıya koşan Ed Sheeran’ı yürekten tebrik ediyorum. Olağanüstü bir çalışma olan x albümü, Spotify’da en fazla dinlenilen albüm ünvanını ve kendisi de Spotify’daki tutkulu müzik hayranları sayesinde 2014’ün en fazla dinlenilen sanatçısı olarak taçlandırılmayı sonuna kadar hak ediyor.”

Spotify kullanıcıları, spotify.com/2014 adresinden kendi özel ‘Year in Music’ listelerini oluşturarak en beğendikleri şarkıları, sezonlar itibarıyle favori sanatçılarını ve yıl boyu dinledikleri çalma listelerini belirleyebiliyor. Aynı zamanda, kendi kişisel ‘Year in Music 2014’  kartlarını oluşturabiliyor ve böylece 2014’te kaç dakika müzik dinlediklerini, en fazla dinledikleri 5 sanatçıyı ve en beğendikleri 5 müzik türünü sosyal medya üzerinden kolayca paylaşabiliyor.  

Henüz Spotify’a katılmamış olan müzikseverler, şimdi Spotify’ın Yılbaşı promosyonundan faydalanabilir ve sadece 9.99TL karşılığında 3 aylık Premium paketi alarak istedikleri şarkıyı, istedikleri zaman reklamsız olarak dinleme fırsatı yakalayabilirler. 


Global Sonuçlar
Top Beş Global Sanatçı
1. Ed Sheeran
2. Eminem
3. Coldplay
4. Calvin Harris
5. Katy Perry

Top Beş Global Erkek Sanatçı
1.     Ed Sheeran
2.     Eminem
3.     Calvin Harris
4. Avicii
5. David Guetta

Top Beş Global Kadın Sanatçı
1.     Katy Perry
2.     Ariana Grande
3.     Lana Del Rey
4.     Beyoncé
5. Lorde

Top Beş Global Grup
1.     Coldplay
2.     Imagine Dragons
3.     Maroon 5
4.     OneRepublic
5. One Direction

Top Beş Global Şarkı
1.     Happy - "Despicable Me 2" filminden - Pharrell Williams
2.     Rather Be (feat. Jess Glynne) - Clean Bandit
3.     Summer - Calvin Harris
4.     Dark Horse - Katy Perry
5. All of Me - John Legend

Top Beş Global Albüm
1.     x - Ed Sheeran
2.     In The Lonely Hour - Sam Smith
3.     The New Classic - Iggy Azalea
4.     My Everything - Ariana Grande
5. V - Maroon 5

Top Beş Global En Hızlı Yayılan Şarkı 
1.     Take Me To Church - Hozier
2.     Gooey - Glass Animals
3.     Ojos Color Sol - Calle 13
4.     Coffee - Sylvan Esso
5.     Hey Mami - Sylvan

Türkiye
Türkiye’de Spotify üzerinden en fazla dinlenilen sanatçılar
1.     Sıla
2.     Coldplay
3.     Lana Del Ray
4.     David Guetta
5.     Eminem

Türkiye’de Spotify üzerinden en fazla dinlenilen parçalar
1. Pharrell Williams - Happy - From "Despicable Me 2"
2. Sia - Chandelier
3. Clean Bandit - Rather Be (feat. Jess Glynne)
4. OneRepublic - Counting Stars
5. Katy Perry - Dark Horse

Türkiye’de Spotify üzerinden en fazla dinlenilen albümler
1. Yeni Ay - Sıla
2. G I R L - Pharrell Williams
3. The New Classic - Iggy Azalea
4. Mini World - Indila
5. x - Ed Sheeran

Türkiye’de en hızlı yayılan parçalar
1. Chandelier - Sia
2. The Sun feat. Graham Candy - Parov Stelar
3. Acıyı Sevmek Olur mu - Mehmet Erdem
4. Another Love - Tom Odell
5. Drop the Game - Flume



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template