♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Morrissey’in İstanbul’u Teşekkürlü, Kucaklaşmalı...

7 Aralık'da beklerken erteleme ile üzen ama elini çabuk tutarak kendini affettiren Morrissey, bu kez güçlü akustiği ve büyüleyici atmosferiyle dikkat çeken Volkswagen Arena’da İstanbullu hayranlarına bir kez daha unutamayacakları bir deneyim yaşattı. Şarkılarını hayranları ile hep bir ağızdan seslendirdi yine. Merakla beklenen “Istanbul”un sonunda da, “Sevginiz, verdiğiniz ilham ve her şey için teşekkürler” dedi. Volkswagen'in ana sponsorluğunda gerçekleşen konser sırasınca sahne önündeki hayranlarını sahneye çekip kucaklaşarak İstanbul sevgisini hayranlarına gösterdi. İzleyicilerle arasında müthiş bir bağ kuran Morrissey bu konserin diğerlerinden çok daha özel olduğunu kanıtlamış oldu.

Rolling Stone dergisinin gelmiş geçmiş en iyi 100 şarkıcı listesinde yer alan Morrissey, “Suedehead” ile açılışını yaptığı heyecanla beklenen konserinde son albümü “World Peace Is None of Your Business”ın yanı sıra The Smiths ile yaptığı albümlerden hit parçalarına da yer verdi. Konser bitiminde yine hayranlarından birini sahneye alarak, kucaklaşan Morrissey, kapanışı “Everyday is like Sunday” parçası ile yaptı.  


Bestelediği parçalarla aşktan sosyal olgulara kadar pek çok konuda manifesto ve öyküler aktaran Morrissey, mükemmel bir akustik sunan Volkswagen Arena'da yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konseriyle seyircilere unutamayacakları bir deneyim yaşattı.

19 şarkılık konser, setlistine bakıldığında önceki iki İstanbul konserine göre hayli zayıftı. Hit şarkıları, özellikle de "Let Me Kiss You"yu hep bir ağızdan söyleseydik iyi olurdu. Maalesef son albümü kötü olunca, iyi şarkılar dinleyemedik. Onun dışında seyirciyle bağ açısından muhteşem bir konserdi elbette. Uzun uzun şöyle konserdi böyle konserdi diye yazamayacağım, dönüş uçağım beni bekler... İyi ki varsın be Morrissey, uzun ömürler...

Setlist:
The Queen Is Dead 
Suedehead 
Istanbul 
Kiss Me a Lot 
I'm Throwing My Arms Around Paris 
How Soon Is Now? 
Kick the Bride Down the Aisle 
Earth Is the Loneliest Planet 
World Peace Is None of Your Business 
Neal Cassady Drops Dead 
Scandinavia 
Smiler with Knife 
Yes, I Am Blind 
Staircase at the University 
I'm Not a Man 
Meat Is Murder 
Speedway 

Encore:
Asleep 
Everyday Is Like Sunday



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template