♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Aşka Muhtaç Olanlara : Terk Edilmiş Manalar Cenneti


1907 Fenerbahçe Derneği kurucularından olan Melih Esen Cengiz, üçüncü romanı Terk Edilmiş Manalar Cenneti ile “aşka muhtaç olanlara” unutulmaz bir aşk hikâyesi sunuyor.  

Savaşın gölgesinde filizlenen imkânsız bir aşkın hikâyesini anlatan Melih Esen Cengiz, bir taraftan da takvimin yapraklarını aralıyor ve okuru işgal altındaki İstanbul sokaklarına davet ediyor. 

Yıl 1923. İstanbul, müttefik kuvvetler ordularının işgali altında. Anadolu’yu düşmandan tamamen temizlemiş olan inançlı ve dev bir ordu Marmara’nın karşı kıyısında tüfek çatmış, Lozan müzakerelerinin sonucunu bekliyor. İstanbul ahalisi tedirgin, işgalciler gergin. Aşk imkânsız gibi görünüyor.

İşte bu hikâye savaşın gölgesinde filizlenen imkânsız bir aşkın hikâyesidir. Hiçbir sınır tanımayan, tutkunun inanca dönüştüğü, sevginin fedakârlıkla perçinlendiği, naif, dokunaklı, hüzünlü ama bir o kadar da isyankâr bir aşkın, işgal ordularının başkomutanı General Harington’ın güzeller güzeli kızı Emma ile efsane futbolcu Zeki Rıza’nın kardeşi Kâmil’in hikâyesi...
 
Terk edilmiş Manalar Cenneti Altın Kitaplar etiketiyle tüm kitapçılarda! 

Yeni Tanışanlar İçin Melih Esen Cengiz:
1954 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğu Gönen’de geçti. Darüşşafaka Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde iktisat, New York Syracuse Üniversitesi’nde işletme öğrenimi gördü. Uzun yıllar özel sektörde yönetici olarak çalıştı. 1992 yılında birkaç arkadaşıyla birlikte 1907 Fenerbahçe Derneği’ni kurdu. Yazmaya üniversite yıllarında senaryolarla başladı. 2009 yılında Fenerbahçe’nin ilk yüzyılını anlatan Asr-ı Fener kitabını derledi ve yayıma hazırladı. 2012 yılında Bir Osmanlı Yazı, 2013 yılında ise Marlene’in Yetimi adlı romanları yayımlandı. Amatör olarak 20. yüzyıl tarihiyle ilgilenen yazar özellikle Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı dönemlerini çalışmaktadır. 


Terk Edilmiş Manalar Cenneti / Melih Esen Cengiz
Roman / Aksiyon - Romantik
Genel Okur
368 sayfa
20.00 TL
Dağıtım Tarihi : 03.10.2014


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template