♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Müziğin Birleştirici Gücü Babylon Soundgarden İstanbul’daydı

Bu yıl 4. kez gerçekleşen ve bilet gelirlerinin tamamının Soma’da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ve yakınlarına bağışlandığı Babylon Soundgarden İstanbul Festivali sona erdi. “Soma için Müzik” çatısı altında Parkorman’da gerçekleşen ve sahnesinde Pet Shop Boys, Sky Ferreira, Seun Kuti & Egypt 80, FM Belfast ve Kolektif İstanbul feat. Ciguli gibi dev isimleri ağırlayan festivale müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu. Festivalin Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Soma Gençlik Bursu’na bağışlanan bilet gelirleri www.somaicinmuzik.com sitesinden takip edilebilir.

Müziği doğayla buluşturan Babylon Soundgarden Festivali’nde dünyaca ünlü isimler bu kez Soma için söyledi. 13 Mayıs’ta meydana gelen Soma felaketinin ardından “Soma için Müzik” çatısı altında gerçekleşen festivalin tüm bilet gelirleri Soma’da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ve yakınlarına aktarıldı. 

Sahnesinde Pet Shop Boys, Sky Ferreira, Seun Kuti & Egypt 80, FM Belfast ve Kolektif İstanbul feat. Ciguli, John Talabot, Mount Kimbie gibi dev isimleri ağırlayan Babylon Soundgarden İstanbul’a katılan tüm müzisyenler Soma için mesajlarını iletti. Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festival, sunduğu alternatif içeriklerle bir müzik festivalinden fazlasını sundu. 

Babylon Soundgarden İstanbul Festivali adına konuşan Babylon Kurucu Üyesi Ahmet Uluğ da “Müziğin birleştirici ve onarıcı gücünü bugün burada gösterdiğini düşünüyoruz. Festivalimize katılarak bu duyarlılığı gösteren tüm müzikseverlere teşekkür ederiz. Müzikseverler festivalin Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Soma Gençlik Bursu’na bağışlanan tüm bilet gelirlerini www.somaicinmuzik.com sitesinden takip edilebilirler” dedi. 

Toplum Gönüllüleri Vakfı Soma Gençlik Bursu:
Soma'da 1. Derece yakınlarını kaybetmiş gençlere yönelik bir eğitim bursudur. Fonda toplanacak parayla Üniversite (lisans / yüksek lisans / doktora) ve Lise eğitimlerine devam eden gençlere burs imkanı sağlanacaktır.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template