♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Zorlu Center PSM’de Mart: Efsane Tenor Jose Carreras’dan, Dünyayı Kasıp Kavuran Forever Tango’ya...

Zorlu Center PSM, Mart ayında yine Türk ve dünya müziğinin ustalarını ağırlıyor. 1 Mart’ta Yalın, 13 Mart’ta Volkan Konak ve 15 Mart’ta Göksel konserlerinin yer aldığı program, her zaman olduğu gibi dünyaca tanınmış sanatçı ve performanslara da kapılarını açıyor. 

Zorlu Center PSM, 6 Mart’ta The Beatles’ın unutulmaz şarkılarını I Virtuosi Italiani oda orkestrası eşliğinde seslendiren ünlü caz vokalisti Cristina Zavalloni’yi, 8 Mart’ta geleneksel Bulgar polifonileri taşıyan çingene çalgıları bandosu eşliğinde Goran Bregovic’i, 18 Mart’ta dünyaca ünlü Norveçli caz ve pop yorumcusu Silje Nergaard’ı; 25 Mart’ta günümüzün seçkin klasik gitaristlerinden Jason Vieaux’yü, 19 Mart’ta ise Grammy ödüllü efsanevi tenor Jose Carreras’ı ağırlayacak. 

The London Times’ın ‘Kesinlikle Görülmeli!’ dediği şov burada... 
Kaçırılmayacak etkinliklerle sanatseverlere bu ay çok farklı seçenekler sunan Zorlu Center PSM, 21 – 23 Mart tarihleri arasında ayrıca, Amerika’yı baştanbaşa dolaşan ve Broadway’de de sahnelenen Forever Tango’yu İstanbullu tangoseverlerle buluşturacak.    

Program Detayları
YALIN / POP 
Türkiye’de kendi söz ve bestelerini seslendiren en kuvvetli yorumcular arasında yerini alan Yalın henüz üniversite günlerinde beste çalışmalarını hızlandırdı ve albüm demolarını hazırlamaya başladı. 2004 yılında herkesin Ellerine Sağlık dediği ilk solo albümünü çıkaran sanatçı, çıkış şarkısı Zalim ile pop müzik dünyasına başarılı bir giriş yaptı. İlk albümüyle MTV World Chart Express listelerinde 1 numaraya yerleşen ve birçok ödül alan Yalın, şarkılarıyla Yunanistan ve Bulgaristan’da da listelere girmeyi başardı. Bir Bakmışsın, Her Şey Sensin ve son olarak Ben Bugün albümleriyle müzik dünyasında büyük beğeni toplayan Yalın, birçok ödülü de beraberinde kazandı. Profesyonel anlamda müzik hayatına atıldığı son altı sene içinde birbirinden özel dört albüm çıkaran sanatçı, şarkıları dijital ortamda üç milyonu aşan indirilme sayısına ulaşarak büyük bir rekora imza attı. Türkiye’nin dört bir yanında konserler veren sanatçı, bu kez PSM’de muhteşem yorumuyla sizlere kayıtsız kalamayacağınız bir müzik şöleni yaşatacak.
Tarih: 1 Mart 2014
Bilet Fiyatları: 42 TL, 62 TL, 75 TL, 95 TL, 118 TL  

HOMAGE TO THE BEATLES: CRISTINA ZAVALLONI & I VIRTUOSI ITALIANI 
THE BEATLES’A SAYGI / CROSSOVER
Solist - Cristina Zavalloni
Şef - Aldo Sisillo
Orkestra - I Virtuosi Italiani Oda Orkestrası
Beatles’ın unutulmaz parçalarının orijinallerine sadık kalınarak ünlü caz vokalist Cristina Zavalloni’nin  Virtuosi Italiani oda orkestrası eşliğinde yorumlandığı büyülü bir performans. Duayen müzisyenlerle birlikte çalışma şansı yakalayan yetenekli Zavalloni, Londra Senfoni Orkestrası, BBC Senfoni Orkestrası, Rai Orkestrası, Schoenberg Topluluğu ve Los Angeles Filarmoni gibi topluluklarla solo konserler verdi. Repertuarı operalardan oda müziği eserlerine, caz şarkılarından popüler şarkılara varan bir zenginlik barındırıyor. Bu özel gecede Zavalloni’ye 1989 yılında kurulan, dünyaca ünlü solo sanatçıları ve orkestra şefleriyle performanslar sergileyen I Virtuosi Italiani orkestrası da eşlik edecek. Bugün Aldo Sisillo’nun yönetiminde zengin bir müzikal kayıt repertuarı geliştirmiş olan orkestranın, Choc de la Musique, Fivestars - Goldberg Prizeve Diapasond’or ödülleri var. Gelin hep beraber Cristina Zavalloni & I Virtuosi Italiani’nin etkileyici performanslarıyla bir kez daha uzaklara gidelim. Help, Yesterday, Obladi Oblada, Michelle, Let It Be gibi unutulmaz şarkılarla The Beatles’ı PSM’de yad edelim.
Tarih: 6 Mart 2014 
Bilet Fiyatları: 62 TL, 85 TL, 105 TL, 130 TL, 175 TL

GORAN BREGOVIĆ / ETNİK POP
Geleneksel Bulgar polifonileri taşıyan çingene çalgıları bandosunun (The Wedding & The Funeral Band) elektrogitar ve rock aksanına sahip geleneksel perküsyonla benzersiz uyumu… Köklerini Balkanlardan alan müziğiyle ruhu okşayarak tüm duyuları harekete geçiren Goran Bregović tiyatro ve sinema eserleri için hayranlık uyandıran müzikler yapmanın yanı sıra müzikal kariyerine 12 albüm ve binlerce kişinin izlediği pek çok konser sığdırdı. Goran Bregovic, Times of the Gypsies, Arizona Dream, Cannes Film Festivali’nde ödül kazanan Underground ve 1998’de White Cat Black Cat gibi Emir Kusturica’nın unutulmaz filmlerinin müziklerini besteledi. Ayrıca 1994 yılında Altın Palmiye alan La Reine Margot filminin ve Can Dündar’ın yazıp yönettiği Mustafa adlı belgeselin müziklerini besteleyen usta isim hayranlık uyandıran şarkıları ve sahne performansıyla geniş kitlelerin beğenisini kazandı. Sizleri Türkiye’de oldukça popüler olan ve pek çok konser veren sanatçıyı bir kez de PSM farkıyla izlemeye davet ediyoruz.
Tarih:  8 Mart 2014
Bilet Fiyatları: 62 TL, 85 TL, 105 TL, 130 TL, 175 TL  

VOLKAN KONAK / ETNİK POP
Karadeniz gibi dalgalı sesi ve insanı derinden etkileyen şarkı sözleriyle kuzeyin hırçın ama bir o kadar da duygusal çocuğu... Samimiyeti, hayran olunan sahne performansı ve şarkılarındaki yorumuyla Volkan Konak, tüm müzikseverlerin beğenisini kazandı. Genç yaşta kendisini müziğe adayan sanatçı, 1987 yılında Karadeniz yöresinde yaptığı derlemeleri Suların Horon Yeri albümüyle sergiledi. Müziği hayatının bir parçası olarak gören sanatçı, doğduğu ve büyüdüğü topraklara bağlılığını göstererek Karadeniz müziğini, özgün yapısını bozmadan evrensel müzikle buluşturdu. Aralarında unutulmaz şarkıların da yer aldığı Şimal Rüzgârı, Maranda, Mora, Mimoza ve Lifor albümleriyle birçok ödül kazandı. Volkan Konak muhteşem sesiyle PSM’de Karadeniz fırtınası estirecek.
Tarih:  13 Mart 2014
Bilet Fiyatları: 42 TL, 62 TL, 75 TL, 95 TL, 118 TL

GÖKSEL / POP
Hüzünlü zamanlarda yazılan duygu yüklü besteleri ve teatral yorumuyla seslendirdiği şarkılarıyla Göksel pop müziği kalbinizde hissettiriyor. Profesyonel müzik yaşamına üniversite yıllarında başlayan Göksel, 1997 yılında bestelerin çoğunluğunun kendisine ait olduğu Yollar isimli ilk albümündeki Sabır adlı şarkısıyla büyük bir çıkış yakaladı. 2001 yılında Körebe albümüyle çıkışını sürdüren sanatçının Depresyondayım şarkısı özellikle sözleri ve müziğiyle her kesimden büyük ilgi gördü, Körebe albümü Türk pop tarihinin kült albümleri arasında yerini aldı. 2003 yılında Söz Ver, 2005 yılında Arka Bahçem ve 2007 yılında Ay’da Yürüdüm albümleriyle müzikseverlerle buluşan sanatçı, 2009 yılında tamamı eski şarkılardan oluşan Mektubumu Buldun mu albümünü ve sekizinci solo albümü Bende Bi’ Aşk Var’ı sevenlerine sundu Bende Bi’ Aşk Var müzik eleştirmenleri tarafından son yılların en iyi albümü olarak nitelendirildi. Bu albümünde yer alan Acıyor şarkısı dijital platformda yılın en çok indirilen şarkısı oldu. Göksel bu albümüyle Altın Kelebek ve Avrupa Gazeteciler Derneği KKTC En İyi Pop Kadın Sanatçı ödüllerine layık görüldü. Türk pop müziğinin en güzel seslerinden biri, en güzel şarkılarını eşsiz yorumuyla sizin için söylerken Türk pop müziğine doyacaksınız.
Tarih:  15 Mart 2014
Bilet Fiyatları: 39 TL, 55 TL, 69 TL, 79 TL, 90 TL  

SILJE NERGAARD / CAZ
Caz ve pop müzik arasındaki dengeyi kurmak, hiç bilmediğiniz bir ülkeye ilk adımınızı atmak gibidir. Doğru attığınız her adım sizi kaybolmaktan kurtarır. Tıpkı Silje’nin yapmış olduğu gibi... Dünyaca ünlü Norveçli şarkıcı Silje 16 yaşında müzik dünyasına adımını attığı andan bu yana Norveç’te tüm zamanların en çok satan caz sanatçısı ve en güçlü söz yazarlarından biri olma başarısını gösterdi ve bu başarıyı hâlâ sürdürüyor. 20 yıllık kariyerine 13 albüm sığdıran sanatçının ilk hit single albümü Tell Me Where You Are Going Japonya’da 1 numaraya yükselerek uluslararası başarı kazandı, İskandinavya ve İngiltere’de top 10 listelerine girdi. “At First Light” isimli albümü, Norveç pop listelerine göre hâlâ Norveç’in en çok satan caz albümü olma unvanını koruyor. Dutch Edison Jazz Vocal Award, Årets Spellemann, USA Songwriting Contest gibi yerel ve uluslararası organizasyonlardan birçok ödülü bulunan sanatçı, 2010 yılında kaydını yaptığı A Thousand True Stories ile en iyi düzenleme dalında Grammy’e aday gösterildi. En son 2012 yılında Unclouded albümünü çıkaran Silje, kuzeyin caz ruhunu muhteşem sesi ve özgün yorumuyla İstanbul’a taşıyacak. Silje Nergaard’ın canlı performansını izlemek için PSM’de yerinizi mutlaka alın.
Tarih:  18 Mart 2014 
Bilet Fiyatları: 49 TL, 75 TL, 99 TL

FOREVER TANGO / DANS
Tango, parçalanıp dağılan Avrupa’daki ümitsiz yoksulluk yüzünden on dokuzuncu yüzyılın son yılları boyunca evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce erkek tarafından hayat verilen bir duygu, heyecan ve kültür. Bu insanlar, birçok Avrupa kentinden kalkan buharlı gemileri doldurarak talihlerini aramak üzere Amerika’ya giderken yanlarında tangoyu da götürdü. 1990’da San Diego’da gösterime başlayan Forever Tango, 1996 yılında San Francisco’da en iyi turne müzikali oldu. Bay Area Critics Birliği Ödülü’nü kazandı. 1997 – 98 yıllarında, 14 ay boyunca Broadway’de oynadı ve daha sonra Tony ve Drama Desk Ödülleri adaylıklarıyla tekrar iki önemli gösteri için Broadway’e döndü. Amerika’yı baştanbaşa dolaşan Forever Tango dünya çapında da birçok gösteriyle tangoseverlerle buluştu. Bu sene dokuz haftalık şovuyla Broadway’e dönüş yapan Forever Tango, sonsuzluğa doğru yaptığı yolculuğunda ilk kez İstanbul’a uğrayacak ve sonsuza kadar sürmesini isteyeceğiniz bu büyüleyici gece hafızanızdan asla silinmeyecek
Tarih: 21 Mart 2014
Bilet Fiyatları: 57 TL, 80 TL, 99 TL, 120 TL, 140 TL

JASON VIEAUX / KLASİK 
“Vieaux farklı tarzda bir gitar kahramanı ve sadece iki eli var ama çoğu zaman daha çokmuş gibi görünüyor.” San Antonio Express “Gitar dünyasının en genç yıldızlarından...” New York Times Klasik gitarla hayranlık uyandıran bestelere hayat vermek... Günümüzün seçkin klasik gitaristlerinden Jason Vieaux etkileyici virtüözlüğüyle klasik olmanın da ötesine geçiyor. Genç yaşta klasik gitaristler arasında ismini duyuran Jason Vieaux, 1992 yılında henüz 19 yaşındayken Guitar Foundation of America (GFA) Uluslararası Gitar Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanarak yarışma tarihinde birincilik ödülü alan en genç sanatçı oldu. Kariyerinde birçok birinciliğe adını yazdıran Jason Vieaux Salon di Virtuosi Career Grant Ödülü ile onurlandırıldı. ABD ve yurtdışında solo, oda müziği ve konçerto performansları sergileyen klasik gitarist, Miguel Harth- Bedoya, Jahja Ling, Stefan Sanderling ve Alasdair Neale gibi saygın orkestra şefleriyle birlikte çalıştı. Dünya çapında gerçekleştirdiği turnelerle geniş hayran kitlesine sahip olan Jason Vieaux, Avrupa, Meksika, Güney Amerika, Güneydoğu Asya, Uzakdoğu, Avusturalya ve Yeni Zelanda’dan sonra İstanbul’da, PSM’de sanatseverlerle buluşacak.
Tarih:  25 Mart 2014
Bilet Fiyatları: 35 TL, 45 TL, 55 TL

JOSE CARRERAS / KLASİK OPERA
Grammy ödüllü efsanevi tenor Jose Carreras, soprano Simge Büyükedes ve orkestra şefi David Gimenez eşliğinde, Zorlu Center PSM’de unutulmaz bir opera gecesi yaşatacak. Dünyanın en önemli üç tenorundan biri olan Carreras, müzik kariyerine 1970 yılında Barcelona’da Nabucco ve Lucrezia Borgia ile başladı ve zirveye tırmandı. Efsanevi tenor kariyerinin en muhteşem performansına Placido Domingo ve Luciano Pavarotti ile sahneye taşıdıkları 3 Tenor konseriyle çıktı. Carreras bu konserle yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaştı. Müzik otoritelerinin beğeni ve saygısını hızla kazanan carreras Academy of Paris Grand Prix du Disque Ödülü, Luigi Illica Ödülü,  1991 Grammy Ödülü veLondon Academy of Music Hayat Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. 
Tarih:  29 Mart 2014
Bilet Fiyatları: 99 TL, 195 TL, 325 TL, 420 TL, 599 TL



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template