♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Lüset Kohen Fins’den Ödüllü İlk Roman: On Derin Ayak İzi

İngilizce olarak kaleme aldığı ‘Ten Deep Footprints’ adlı romanıyla Şubat 2013’de Uluslararası HarperCollins Authonomy ödülünü kazanan Türk yazar Lüset Kohen Fins dünyaya açılmaya hazırlanıyor. On Derin Ayak İzi adıyla Kasım ayında Türkçe olarak yayınlanan kitabın tercümesi de yine yazara ait.

Romanın ilk bölümünde dünyaca ünlü bir talk-show yıldızı olan Chloe Franklin’in 2020’deki hayatına konuk oluyoruz. Reyting kaygısıyla yapılan kurnazca bir plan bizi 2013 yılına geri götürüyor ve Chloe Franklin’in bu günlere gelmesine istemeden de olsa sebep olan dört kişinin hayatına giriyoruz. Konu bir sohbet programı sunucusunun hayatı üzerinde odaklanmıyor; gerçi işin içinde o da var, ama konu ilerledikçe Chloe Franklin’in kaderini farkında olmadan değiştiren bu dört kişinin hayatının da eş zamanlı olarak değişmeye başladığına şahit oluyoruz. Kitabın baş kahramanları Kirk Watts adında iki işte birden çalışan genç bir adam ve sadece üç ay önce tanışıp evlendiği ondan üç yaş büyük eşi Heather Hayes. Kilit karakter ise eski bir matematikçi olan ruhani tarikat lideri Wen Bao Zhu… 

Fins, kendine özgü bir üslupla insan doğasını irdelediği romanında iç dünyamızın gelişmesinde büyük rol oynayan toplumsal değerlerin üzerine yoğunlaşarak bir solukta okunacak 518 sayfalık iddialı bir esere imza atmış ve kişisel gelişimin hiç bitmeyen bir yolculuk olduğunu yalın bir dille anlatarak ortaya bol katmanlı, çarpıcı bir hikâye çıkarmış. Yazarın kendi gözlemlerinden oluşan bazı anektodları da ses getirecek cinsten, fakat bunu olaylara durum felsefesi katarak karakterlerin ağzından yansıttığı için bazı tespitlerinin kurgu mu gerçek mi olduğunun kararını okuyucuya bırakıyor. 

Her sayfasında bir film karesi seyrediyormuş gibi hissedebileceğiniz bu kitapta, hayatla ilgili yazarın bazı kişisel gözlemleri ve günlük hayatta hepimizin kullanmaya ihtiyacı olan tüyolar da yer almakta… Doğru zamanda doğru kişilerle yapılan bağlantılar sonucu elde edilen mesleki başarılara ve tesadüfen tanıştığımız kişilerin hayatımızdaki önemine değinen Fins, yaşama tutunabilmek için elinden geleni değil gerekeni yapan karakterlerle yola çıkmayı tercih etmiş. 

Yeni Tanışanlar için Lüset Kohen Fins
Mark Twain, Agatha Christie ve Paulo Coelho gibi dünyaca ünlü yazarların eserlerini yayınlayan HarperCollins’in açmış olduğu yarışmada birinci olarak Şubat 2013’te altın madalya alan Lüset Kohen Fins, doğma büyüme İstanbullu olmasının yanı sıra, Türkiye’nin yurt dışı tanıtım çalışmalarında uzun yıllar etkin çalışmalar yapmış bir turizm elçisi aynı zamanda… 1997-2009 yılları arasında çıkardığı City Plus İstanbul ve İstanbul Beyond Your Expectations dergileriyle yabancılara İstanbul’u tanıttıktan sonra çalışmalarına Amerika’da devam etmiş cesur bir kadın girişimci de diyebiliriz onun için. 

2003 yılında New York’un renkli yaşamını rehber tadında anlatan NYC Food & Mood adlı bir dergi çıkartan Fins, dört yıl boyunca Amerika’da en çok satan şehir rehberleri listesine bile girmiş. Bu süre zarfında girip çıktığı farklı çevrelerden ve tanıştığı insanlardan ilham alarak kitap yazmaya başlamış. İkinci kitabı Enginar Mevsimi-Artichoke Season ise önümüzdeki sene raflarda yer alacak. Aldığı ödülden sonra yurt dışındaki bazı önemli film yapımcılarının da ilgisini çeken On Derin Ayak İzi, yakında senaryo formatına dönüştürülerek sinema filmi veya televizyon dizisi olarak karşınıza çıkarsa hiç şaşırmayın. Kitabin Amerika, İngiltere ve Avustralya tanıtımı için İngilizce olarak hazırlanan kısa filmi YouTube’da yayınlandığı günden itibaren binlerce kitapseverin ilgisini çekmiş. New York’taki menajeri ve ajansı vasıtasıyla bazı yönetmenlerle şimdiden fikir alışverişine başlayan Lüset Kohen Fins, “On Ayak İzi”ni yine İngilizce olarak kendi senaryolaştırmayı hedefliyor. 



Kitabın Orijinal Adı: TEN DEEP FOOTPRINTS
Kitabın Türkçe Adı: ON DERİN AYAK İZİ
Gate Yayınları (1. Baski 10.000. adet)
520 sayfa / 26 TL
HarperCollins-Authonomy Altın Madalya Ödülü (Şubat 2013)
Çeviri / Uyarlama: Lüset Kohen Fins
Türkiye Dağıtım: Alfa Basım Yayım Dağıtım


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template