♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kara Güneş: Aryan Kültleri, Ezoterik Nazizm ve Kimlik Politikaları

Nazizm ve faşizmin yenilgisinin üzerinden yarım yüzyıldan fazla zaman geçse de Batı demokrasilerinin liberal düzeni hala aşırı sağ ile mücadele ediyor.

Norveç’teki Anders Breivik katliamından, öldürülenlerin arasında Türklerin de olduğu NSU davasına kadar pek çok olayda yeniden canlanan ve Batı dünyasında neredeyse tehlikeli bir inanç halini alan bir Neonazi hareket var. 

Kara Güneş, Batı’da giderek daha geniş kitleleri etkileyen ırkçı “Aryan” fikirlerin ve neonazi hareketlerin ideolojik ve siyasi perspektiflerini inceliyor. 

Antisemitizmin, liberalizm ve etnik azınlık düşmanlığının hangi dinamikler üzerinden Aryan kültleriyle, paganizm ve ezoterizmle, Antarktika’daki Nazi UFO’ları inanışlarıyla ve Doğu dinlerinden gelen etkilerle harmanlandığını araştırıyor. 

Kitap Nazi müzik gruplarından ırkçı Nordik paganizme, komplo teorilerinden ezoterik Hitlerciliğe kadar pek çok ana başlıkta konuyu irdeliyor. 

Prof. Nicholas Goodrick-Clarke’ın geçmişte yaşanan büyük felaketin bir kez daha yaşanmaması amacıyla kaleme aldığı bu çalışma, yazarın Nazizmin Gizli Kökenleri kitabının da devamı niteliğini taşıyor.

Kara Güneş - Nicholas Goodrick-Clarke
496 Sayfa
29 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template