♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: The Big Wedding / Büyük Düğün

Yıldızlar karması tadında romantik komedi “The Big Wedding”, “Büyük Düğün” adıyla 10 Mayıs’ta gösterime giriyor... Oyuncu kadrosuyla dikkat çeken filme, daha yakından bakmanın vaktidir... 

Akıl dolu esprilerle bezenmiş samimi bir aile komedisi olduğunu iddia eden “Büyük Düğün”, iki ailenin bir nikâh merasimi için hafta sonunda bir araya gelmelerini konu ediyor. Yıllar önce boşanmış olan Don ve Ellie Griffin’in (Robert De Niro ve Diane Keaton) evlat edindikleri oğullarının düğünü nedeniyle yeniden bir araya gelmeleri ve oğullarının muhafazakâr biyolojik annesiyle tanışmalarının ardından yaşananlara kahkahalarla güldürmeyi amaçlıyor. 

Griffin ailesi “mutlu aile tablosu” çizmenin pek de kolay olmadığını anlayacak, Don’un sevgilisi Bebe (Susan Sarandon) karşısında bir hayli zor anlar yaşayacaklardır. Tüm bunların yanında, Missy (Amanda Seyfried) koyu Katolik ailesini bir papaz (Robin Williams) tarafından evlendirilmesi için ikna etme çabası içindedir. Ellie Griffin’in gözlerinden anlatılan Büyük Düğün, 10 yıl önce eşinden boşanan ve bunca zamandan sonra ilk kez eski kocası Don Griffin ve üç çocuğuyla yaşadığı evine dönmesiyle başlıyor. Don Griffin ve uzun zamandır sevgilisi olan Bebe McBride’la tanıştıktan sonra izleyicinin kahkahalarla güleceği sahnelerin yaşanacağı Büyük Düğün; aile bağları, gerçek sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu bir komedi.

Büyük Düğün’ün yönetmeni Zackham “Don Griffin pinti ve tamamen huzurlu olmaya çalışan bir adam. Dramdan nefret eden ve her şeyin sakin ilerlemesini isteyen Don’un yaşadıkları istediklerine çok uzak kalacak.” diyor. Bebe Mc Bride karakterine hayat veren Susan Sarandon ise “Bebe, Don’un ailesini ilginç bir şekilde sahiplenmiş çılgın üvey anne. Hafta sonunda yaşanacak olaylar nedeniyle hiç istemese de geçmişine bir kez daha dönecek ve Don’la olan ilişkisini gözden geçirecek, komedinin yanında gizli bir dram da saklı bu filmde.” diyor. Büyük Düğün’ün, senarist, yönetmen ve yapımcılığını üstlenen Justin Zackham, filmin arkasında duran beyni. Aile hayatının tüm hallerini komik bir dille anlatan Büyük Düğün, Griffin ailesinin eğlenceli ve dokunaklı hikâyesinin tüm süreçlerini izleyicilerin gözleri önüne seriyor.

Yapımcı Richard Salvatore “Setteki atmosfer harikaydı ve bence en tepede yer alan tüm yıldızlar oradaydı.” diyor ve ekliyor “Mükemmel bir yönetmeniniz olur ve oyuncularını önemserse, oyuncular da filme herkesten daha çok önem verirler." Robin Williams da “Diane, Susan, Bob gibi tüm oyuncularla harika bir cast kuruldu. Bu mükemmel işin bir yerlerinde olabilmek tatil yapıyorsunuz diye size para ödenmesi gibi bir şey, bunu kimseye söylemeyin tabii!” diyor. Amanda Seyfried “İçinde Akademi ödüllü Diane Keaton, Robert De Niro, Susan Sarandon ve Robin Williams gibi isimlerin olduğu bir sette çalışmak, genç bir oyuncu için bir hayli ürkütücü bir durum. Hepsi dünyaca ünlü ve saygı duyulan kişiler, fakat hepimizi bir ekibin içine koydular ve bu hiç sırıtmadı. Tüm bu oyuncular, çok zeki ve kendileri gibiler. Bu nedenle karşılarında oynamak hem çok ilginç hem de çok şey öğretiyor.” diyor. Richard Salvatore “Umarım izleyiciler filmimize aileleriyle gelirler. Çünkü Büyük Düğün sadece komedi değil, aynı zamanda da aile bağları ile ilgili iç acıtan da bir hikâye. Bu sebeple ailenizin yanınızda olmasına ihtiyaç var!” diyor.

Kökleri 2006 yapımı Fransız filmi “Mon frère se marie”ye dayanan film, bu durumu çok fazla gündeme getirmiyor prodüksiyon notlarında... Ucuz Amerikan Pastası özentisi komedi “Going Greek” ile ilk uzun metrajında vasat iş çıkarsa da, “The Bucket List”in senaristi olarak durumu toparlayan Justin Zackham, nasıl olmuşta bunca ismi kadrosuna katmış merak uyandırıyor... Yönetmekle kalmayıp, senaristi ve yapımcısı da olunca, şaşırmamak elde değil... Kadro demişken sayalım; Robert De Niro, Katherine Heigl, Diane Keaton, Amanda Seyfried, Topher Grace, Susan Sarandon ve Robin Williams... Doğal olarak tam bir yıldızlar karması... Orjinal filmi adapte ederken suyu çıkarılmadıysa, keyifle seyredilen ve zamanı su gibi akıtan bir komedi bizi bekliyor... Fragmana bakılırsa olmuş gibi, gülmek için bekliyoruz...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template