♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Saramago'dan Rastlantılarla Örülü Yolculuk: Yitik Adanın Öyküsü

Nobel ödüllü yazar José Saramago, Çatıdaki Pencere, Kabil, İsa’ya göre İncil ve Bütün İsimler romanları ile Suların Sessizliği adlı çocuk kitabından sonra şimdi de Yitik Adanın Öyküsü ile Kırmızı Kedi’de... 

Ruhun ve coğrafyanın sınırlarını yeni baştan çizdiği bu romanında yazar siyasete, varoluşa, kimliklere dair bütün bildiklerimizi yeni baştan kurguluyor. 

Yitik Adanın Öyküsü, rastlantılarla bir araya gelen ve her biri İber Yarımadası’nın anakaradan kopmasına kendisinin sebep olduğunu düşünen beş kişinin yolculuğunu anlatıyor. 

İki atla bir köpeği de yanlarına alarak koyuldukları serüvende, bir karaağaç dalı ile toprağa şekiller çizen Joana Carda, yerin sarsıldığını duyan Pedro Orce, sürekli sığırcıklar tarafından takip edilen Jose Anaiço, çok ağır bir taşı denize attığının nasıl görüldüğüne bir türlü akıl erdiremeyen Joaquim Sassa ve tavan arasında bulduğu bir çorapla uğraşıp duran Maria Guavaira, bizi hayali bir dünyaya doğru yola çıkartırken bir yandan da yaşamla ilgili pek çok gerçekle yüzleştiriyor.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template