♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kurt Cobain, Ölümünden Önce Solo Albüm Üzerinde Çalışıyormuş

Hole’ün eski gitaristi Eric Erlandson, Nirvana’nın solisti Kurt Cobain’in 1994’teki ölümünden önce kimsenin bilmediği solo bir albüm kaydı yaptığını belirtti. Erlandson, ABD tv kanalı Fuse’a yaptığı konuşmada, Cobain’in bu albümle gerçekten iyi bir yöne gittiğini ve eğer ölmeseydi bu çalışmanın onun için “Beyaz Albüm” olacağını söyledi.

Cobain’i bu albüm çalışması sırasında dinleme şansı bulduğunu ifade eden Erlandson, bu çalışmaların nerde olduğunu merak ettiğini ve bir gün demo şeklinde ortaya çıkmasını ümit ettiğini belirtti. 

Fuse Tv’de William Goldman’ın görüşme sonrası yadığı makale ise şöyle…

Geçen hafta Manhattan’da bir Japon restaurantında Hole’ün eski gitaristi Eric Erlandson ile öğle yemeğinde buluştum. Sebebi, yeni kitabı “Letters to Kurt” ile ilgili konuşmaktı. Ancak bu 90 dakikalık sohbette Erlandson öyle şeyler anlattı ki resmen bir bomba etkisinde olduğundan sizinle paylaşmadan duramadım. Dediğine göre, Cobain ölümünden önce solo bir albüm üzerinde çalışıyordu ve yeni yolunda gayet iyi ilerliyordu. Öyle ki, bu albüm onun temize çıktığı “beyaz albümü” olabilirdi. 

Erlandson şöyle devam etti: “Bu gerçekten yaptığı şeydi. Kendi solo albümünü hazırlıyor ve farklı insanlarla çalışıyordu. Hatta benim gözümün önünde çaldığı şarkılar vardı, ben de onun adına çok heyecanlıydım. Bu yüzden öldüğünde çok üzüldüm. Çünkü sadece hayatını kaybetmedi, aynı zamanda yeni açacağı müzik yolu ve dünyaya vereceği mesajları da yarım kalmış oldu. Tüm bu üzerinde çalışılan müzik nereye gitti kimbilir”. 
Erlandson, Cobain’in yeniden uyarladığı çok bilindik bir şarkının demosunu da ölmeden kaydettiğini belirtti ama hangi şarkı olduğunu söylemedi.  

“Bir cover şarkı var, hangisi olduğunu söylemeyeceğim çünkü bu uygun olmaz” diyen gitarist, “sadece bir gün bu çalışmanın ortaya çıkacağını ve hayranlarıyla paylaşılacağını diliyorum. Aksi halde bu gerçekten içler acısı  bir durum. Tek söyleyebileceğim şarkının sürpriz bir şarkı olmadığı, oldukça bilindiği ve çok tatlı, dokunaklı bir parça olduğu” diye ekledi. 

Aynı zamanda Cobain’in demolarından oluşan bir albümün bir gün çıkabileceğini belirten Erlandson, bu konuda bir takım duyumlar aldığını ve şarkıcının akustik olarak kaydettiği demoların bir araya getirilebileceğini söyledi. Daha evvel çıkan box set’lerde yer almayan bu demoların henüz duyulmamış olduğunu da ekledi. Maalesef bu olayların kendi kontrolünde olmadığını, tek dileğinin Cobain hayranlarını daha da mutlu edecek bu çalışmaların gün yüzüne çıkması olduğunu belirten Erlandson, eğer bu gerçekleşmezse de yapacak bir şey olmadığını kaydetti. 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template