♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Üç At Öldü, Luck İptal!

HBO’nun son büyük projesi Luck, sonunda yapımcıları zor duruma düşürünce kanalda gelen açıklamayla çekimler durduruldu ve dizinin iptal edildiği duyuruldu.

İlk sezon çekimleri sırasında iki atın ölümüyle üzerine kara bulutlar çöken dizide, Salı günü bir atın daha yaralanmasıyla kriz iyice büyüdü. Safkan atın iğneyle uyutulmak zorunda kalınması, yapımın bundan sonra atların sahneleri olmadan  devam edeceği duyurulmuştu. Devreye PETA’nın girmesiyse dizinin iptalini getirdi.

Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler Derneği PETA, ilk sezon çekimleri sırasında yaşanan at ölümlerini araştırmak için şikayette bulunmuş, yasal sürecin işlemesini beklerken yeni bir at ölümü daha yaşanınca dizinin yapımcılarına olan baskısını arttırdı.

İlk sezonunun yayını bitmeden ikinci sezon onayını alan dizi, ikinci sezonun çekimlerine başlamıştı. Son olayın ikinci bölümün çekimleri sırasında yaşanması dolayısıyla çekimler durduruldu ve ikinci sezonun çekilmiş bölümlerinin yayınlanmasından sonra dizinin final yapacağı açıklandı.

Michael Mann’in yönetmenliği, Dustin Hoffman ile Nick Nolte’nin oyunculuklarıyla öne çıkan diziyle ilgili olarak HBO’dan gelen yazılı açıklamada kararın ortaklaşa alındığının altı çizilerek, “Luck’ın çekim ve prodüksiyon aşamasının sonlandırılmasına karar verdik. Her zaman öncelikli endişemiz olan güvenlik standartlarını ne kadar korumaya çalışsakta, ne yazıkki bu yaşanan kazalara engel olamıyor. Bu kazaların devam etmeyeceğinin garantisini veremeyeceğimizden ötürü, üzülerek bu kararı almak zorunda kaldık. Diziye emek veren tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Tüm ekiple gurur duyuyoruz” denildi.

29 Ocak’ta başlayan ve hemen iki gün sonra ikinci sezon onayını alan Luck, at yarışları dünyasını anlatıyordu. Henüz ilk sezonu yayınlanmakta olan dizinin sekizinci bölümü Pazar akşamı yayınlanırken, sezon finalini 25 Mart’ta dokuzuncu bölümle yapacak.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template