♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

"El Yazısı" 23 Mart'ta Sinemalarda!

45. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden senaryo geliştirme ödüllü, Ali Vatansever’in ilk uzun metrajlı filmi El Yazısı 23 Mart’ta sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bir Fransız turistin gelişiyle tüm taşların yerinden oynadığı kasabada, aşk mektuplarının bir araya getirdiği umut dolu üç hikayenin anlatıldığı El Yazısı’nın başrollerinde Cansu Dere, Wilma Elles, Sarp Akkaya, Sercan Badur, Kenan Bal, Salih Kalyon, Baran Akbulut, Bahtiyar Engin, Ayşe Selen gibi usta isimler ve genç oyuncular bir arada yer alıyor.

Yapımcılığını Terminal Film adına Selin Vatansever ve Oya Özden’in üstlendiği filmin senaryosu da filmin yönetmeni Ali Vatansever’e ait. Medyavizyon dağıtımıyla vizyona girecek olan El Yazısı’nın çekimleri Bolu’nun tarihi Göynük kasabasında, 3 haftada tamamlandı. Göynük’te yaşayanların da destek verdiği filmde yerel halktan birçok kişi rol aldı.


Filmin Konusu:
Kasabanın eczacısı Zeynep ani bir kararla evlilik hazırlıklarına başlar. Genç Ahmet, yakındaki köyden sevdiği kızı kaçırmayı planlamaktadır. Afacan Ragıp, eczacı Zeynep'e naif bir aşk mektubu yazar. Kasabanın ilk yabancı öğretmenini karşıladığı günde, umut dolu bu üç hikaye giderek iç içe geçer.

Yönetmen- Senarist
Ali Vatansever

Oyuncular
Cansu Dere, Wilma Elles, Sarp Akkaya, Sercan Badur, Salih Kalyon, 
Baran Akbulut, Bahtiyar Engin, Ayşe Selen ve Kenan Bal


Ali Vatansever
Ali Vatansever, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. İ.T.Ü. Endüstriyel Tasarım eğitiminin ardından Bilgi Üniversitesi’nde Sinema TV ve Fulbright bursiyeri olarak Rochester Institute of Technology’de Film Yapımı yüksek lisans programlarını tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümünde doktorasını yapmaktadır. İ.T.Ü. Güzel Sanatlar Bölümü’nde sinema dersi vermektedir.

Ali Vatansever’in yönetmenliğini yaptığı film ve video çalışmaları çeşitli festivallerde gösterildi; fotoğraf çalışmaları yurtdışında ödül kazandı. Senaryosunu yazdığı El Yazısı adlı uzun metraj film projesi, 45. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Senaryo Geliştirme Ödülü kazandı.

Film fotoğraf çalışmalarının yanı sıra, 2003 yılından beri International Design and Cinema Conferences, Istanbul serisinin yürütücüsü ve Kaliforniya’da gerçekleştirilen  5D: Future of Immersive Design konferans serisinin kurucu üyesidir.

Ali Vatansever, kurucularından olduğu Terminal’de yönetmen ve fotoğrafçı olarak çalışmaktadır.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template