♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Martin Scorsese 3D'yi Sevdi!

Oscar Ödüllü usta yönetmen Martin Scorsese, cuma günü gösterime girecek yeni filmi Hugo ile tanıştığı 3D'yi benimsemiş görünüyor. Hatta o kadar benimsedi ki, bundan sonra çalışacağı tüm projelerin 3 Boyutlu olacağını söylüyor.

Stereoskop tekniğinden duyduğu memnuniyeti açıklayan Scorsese, verdiği röportajda The Aviator ve Taxi Driver başta olmak üzere önceki filmlerinde de bu tekniği kullanmış olsaydı çok daha mükemmel sonuçlar doğabileceğini belirtti. 3D'nin yarattığı çılgınlığı olumsuz karşılamayan Scorsese, sinema için daha önce yaşanmamış birşey olmadığını söyledi.

3D'nin anlatıma kattığı derinliğin önemine değinen yönetmen, "Renkli filmler içinde benzer bir süreç yaşanmıştı ama artık tüm filmler renkli. Anlatılamayacak birşey de değil. Her film bu teknolojiyle çekilebilir. Sadece fantastik filmlerde kullanılacak diye birşey yok" dedi.

Bu yeni teknolojinin nimetlerinden faydalanan "Pina" ve "Cave Of Forgotten Dreams"i örnek veren yönetmen, 3D'nin sinemasal anlatıma kattığı derinliğin filme kazandırdığı artıların artık farkedilmesi gerektiğini söyledi.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template