♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Wrecked : Ne Tuzağı, İşkence!…


Pianist ile oscar alarak yıldız oyuncu mertebesine yükselen Adrien Brody, ilginç rol seçimlerine son hızla devam ediyor. Sanki eline hangi senaryo gelirse kabul ediyormuşçasına, her türe, her yönetmene ve maalesef her kötü senaryoya olur veriyor. Oyunculuk geçmişinin bağımsız filmlerde bolca yer almasını içermesi sebebiyle küçük ölçekli filmlerde oynamasını kabullenebiliriz ama, onun yer alması içi boş filmlerin dağıtımcı bulmasını ve vizyona girmesini sağlıyor ki katlanılmaz durumda o… Menajerimidir, ajansımıdır, kendisimidir bu durumdan sorumlu olan bilinmez ama birinin dur demesinin gerektiği de bir gerçek.

Brody’nin varlığı sayesinde dağıtımcı bulan ve vizyon gören Wrecked, birde filmin gösterim adı sayesinde iyice dikkat çekiyor. Orijinal isminden farklı olarak bu filme Tuzak adı vermenin manasızlığı üzerine paragraflar dolusu yazılabilir. Filmin süprizini açık ettiğini söylemekle yetinelim biz.

Kısa filimcilikten gelme bir ikilinin ilk uzun metrajı karşımızdaki. 1998’de başladığı kariyeri boyunca üç kısa metraj yöneten Michael Greenspan ile son ikisinin senaristi Christopher Dodd’un üretimleri. İki kısa filmci kafa kafaya verip akıllarına gelen ilk öyküyü hadi hemen çekelim demişlerde kolları sıvamışlar gibi. Pek akıllara zarar olan, hayli ham bir senaryo ile öykü tamam da sinema anlamında herhangi bir işçiliğinde olmaması belki daha da kötü.

Son olarak 127 hours’un kazandığı başarı ve popülaritenin etkisiyle izleyici bulmayı amaçlayan, doğada tek başına bir adam filmi Wrecked. Üstelik o adam kendisini kaza yapmış bir halde, bir arabaya sıkışmış durumda buluyor. Çıkamadığı arabanın arka koltuğunda da bir ölü… Hafıza kaybı da cabası… Kim olduğunu, nerede olduğunu bilmeyen bir adam ve koca orman… Etkili bir açılış mı? Çok değil, ama merak ettirebilmekte. Arada görülen hayallerle desteklenme çabası dışında hiçbirşey olmaması ise facia. İzle izle sonu gelmez bir durum alıyor neredeyse film. Zaman akıyor ama öykü akmıyor, soruların cevaplarını bulması için verilen uğraş arasında şaşırtmaca da mevcut.


Sürpriz final adına şaşırtmacaya girişmek, seyirciye önce farklı hikaye verelim, sonra tam hatırlasın da şaşırtalım çabası çok saçma, saçma olduğu da kadar sıradan. Bu sıradanlıkla açıkça belli ki, sizden çalınan zaman…

Kısa film olsa 10 dakikada anlatılabilecek bir konunun nasıl uzun metraja dönüştüğünü ve izleyene nasıl işkence ettiğini merak edenler varsa izlemeli… Onun dışındakiler adını bile anmasınlar…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template