♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Uçan Süpürge'nin Onur Ödülleri Belirlendi...

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 6-13 Mayıs 2010 tarihleri arasında 13. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanırken, “Uçan Süpürge Onur Ödülü” ve “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri”nin sahipleri de belli oldu.
Uçan Süpürge Onur Ödülü oyuncu Lale Belkıs’a; Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise sanat yönetmeni Deniz Özen ile oyuncu Gülsen Tuncer’e verilecek.
Uçan Süpürge Onur Ödülü bu sene, sinemamızın unutulmaz “kötü kadın”larına hayat vermiş, 15 filmlik kısa filmografisine rağmen belleğimizde derin izler bırakmış oyuncu Lale Belkıs’ın olacak. Festival “İdeal iyi, uslu kadınları değil uyumsuz kadınları oynamayı seçtiği, Yeşilçam sinemasında kötülüğü zarafetle taşıdığı, mankenlikten tiyatro ve sinema oyunculuğuna, müzikten resme pek çok sanat alanında kendine özgü bir duruş yarattığı ve 1961’de başlayan oyunculuk kariyerini bugünlere dek taşıdığı” gerekçesiyle bu ödülü Lale Belkıs’a veriyor.

Bilge Olgaç Başarı Ödülleri Deniz Özen ve Gülsen Tuncer’in

Festival’in, 1994’te aramızdan ayrılan, sinemamızın usta yönetmeni Bilge Olgaç’ın adına düzenlediği Başarı Ödülleri’nin bu seneki sahipleri sanat yönetmeni Deniz Özen ile oyuncu Gülsen Tuncer.
Festival; “1983’te başladığı sinema hayatında Dağınık Yatak’tan Züğürt Ağa’ya, Deniz Bekliyordu’dan Kahpe Bizans’a pek çok filmin perde arkasında incelikli işlere imza attığı, sinema ve televizyon için çekilen edebiyat uyarlamalarında ustalığını ayrıntılara gizlediği, sektördeki pek çok gence esin verdiği için” sanat yönetmeni Deniz Özen’i,
“Afife Jale’den Dağınık Yatak’a, Asılacak Kadın’dan İpekçe’ye, Berdel’den Gramofon Avrat’a sinemada oynadığı karakterlere kattığı derinlik, rollerinden bağımsız kılınamayan politik kimliği ve toplumsal belleğin uyandırılmasını dert edinmiş kişiliğiyle Türkiye sinemasına hep umut veren bir oyuncu olduğu için” de Gülsen Tuncer’i ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne değer buldu.
Ödüller 6 Mayıs’ta Devlet Opera ve Balesi Salonu’nda yapılacak Açılış Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Uçan Süpürge “kötülük”le geliyor

13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 6-13 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek. Yaklaşık 100 filmlik bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Festival’in bu seneki teması “Kötülük” olarak belirlendi. Kadınların mitolojiden dinlere, edebiyattan sinemaya uğursuzluğun ve kötülüğün kaynağı ya da temsilcisi olarak gösterilmelerini sorgulayacak olan Festival, çekici, kışkırtıcı, acıklı ya da eğlenceli filmler eşliğinde cadı olmayı seçmiş kadınların hikayelerini seyirciyle buluşturacak.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template