♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Altın Ayı Ödüllü Bal, 09 Nisan’da Vizyona Giriyor!

“Dokunaklı, açık yürekli ve büyüleyici” FINANCIAL TIMES
“Bal, gerçek sevginin heyecanını taşıyor.” THE HOLLYWOOD REPORTER
“Altın Ayı, Türkiye’nin yeni sinemasının elde ettiği en büyük başarı.”
FRANKFURTER ALLGEMEINE


Semih Kaplanoğlu’nun dört yılda tamamladığı Yusuf Üçlemesi’nin son filmi olan BAL, 9 Nisan 2010 Cuma günü beyazperdede sinema izleyicisiyle buluşacak.

BAL’ın kazandığı Altın Ayı, "Susuz Yaz- Metin Erksan" (1964) ve "Yol -Yilmaz Güney" (1982) ile beraber uluslararası alanda sinemamıza verilen en büyük üçüncü ödül özelliğini de taşıyor.

Yapımcılığını Kaplan Film ve Heimat Film’in üstlendiği ve CineFilm’in dağıtımını gerçekleştireceği BAL’ın başrollerinde Tülin Özen (Zehra), Erdal Beşikçioğlu (Yakup) ve Bora Altaş (Yusuf) yer alıyor.

Yusuf Üçlemesi’nin son filmini Eurimages desteğiyle Rize Çamlıhemşin’de çeken Semih Kaplanoğlu, 'Çocukluğa dair hatırladığımız her şeyin içinde doğanın da payı var' diyor.

BAL’ın görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, sanat yönetmenliğini Naz Erayda yaptı. Kurgusu Ayhan Ergürsel, Semih Kaplanoğlu ve Suzan Hande Güneri’ye ait olan filmin konusu şöyle:

Yedi yaşındaki Yusuf, ilkokula başlamış, okuma yazma öğrenmektedir. Babası Yakup, ürkütücü bir ormanın derinliklerinde, yüksek ağaçların üzerine kurulmuş el yapımı kovanlarda üretilen karakovan balcılığıyla uğraşmaktadır. Yusuf bir sabah gördüğü rüyayı babasına anlatır. Bu rüya ikisi arasında sonsuza dek kalacak bir sırdır. Aynı gün Yusuf sınıfın önünde öğretmenin verdiği okuma metnini okurken aniden kekelemeye başlar ve arkadaşlarının alay konusu olur.

Yakup, anlaşılmaz bir nedenle soyu hızla tükenen Kafkas arılarının peşinden uzak bir ormana gider. Babasının gidişiyle Yusuf iyice sessizliğe gömülür. Günler geçer, Yakup'un gecikmesi Zehra'yı ve Yusuf'u tedirgin eder.

Babasını aramak için ormanın derinliklerine dalan Yusuf'un gördüğü rüya gerçekleşecek midir?

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template