♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

5. Dağ Filmleri Festivali 30 Mart’ta başlıyor

Ya Senin Doğanda Ne Var?

Atlas Dergisi’nin sunduğu “Ya Senin Doğanda Ne Var?” sorusunu izleyiciye soran 5. Dağ Filmleri Festivali, Dağ Kültürü Derneği tarafından 30 Mart - 4 Nisan 2010 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Ülkemizden”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Bisiklet”, “Kayak” ana temaları altında toplanan filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak. Ücretsiz film gösterimleri Fransız Kültür Merkezi, Muammer Karaca Kültür Merkezi ve Aynalıgeçit’te yapılacak.

Festivalde belgesel, kısa film ve kurmaca uzun metraj film gibi çeşitli kategorilerde 28’i yerli 16’sı yabancı toplam 44 film gösterimi gerçekleştirilecek.

Festival, ilk başladığı günden bu yana her yıl hızla artan izleyici sayısı ve dinamik içeriği ile şehirdeki insanı doğaya yaklaştırma çabasının yanında dağ ve doğa belgeselciliğine sağladığı önemli katkılarla da dikkat çekiyor. Yamaç paraşütü, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanında çevre ve doğa belgesellerinin de yer aldığı festival programı bu yıl dopdolu. Özenle seçilen filmler 6 ayrı tema kapsamında izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Şehrin yükünü hafifletmek için küçük bir doğa kaçamağı: Doğa-Rock

Dağ Filmleri Festivali gençler için hazırladığı etkinliklerle dikkat çekiyor. Yüzü gençlere dönen ve gençleri festivalin parçası haline getirmeyi amaçlayan Dağ Filmleri Festivali, 5’inci yaş gününde harika bir parti hazırladı. DJ performansı, doğa şarkıları ve video gösterileri ile harmanlanmış bu gecede amaç festival katılımcılarının doyasıya eğlenmesi. Doğa konulu bu partide doğa konulu şarkıları söylemek üzere Marsis ve Cahit Berkay sahne alacak.

Dağ keçisinin peşinde heyecanlı yarışma

Festival kapsamında 3 Nisan akşamı Beyoğlu’nda sıra dışı ve heyecanlı bir yarışma düzenlenecek. Yarışmaya katılan ikişer kişilik takımlar, dağ keçisinin peşinde, ipuçları ve haritayla yön bularak, yürüyerek, koşarak, tırmanarak, merdiven inerek - çıkarak, akbil ve jeton kullanarak, hayal gücünü ve aklını pusula yapıp, çantalara görevler doldurarak yarışmayı tamamlayacak. Yarışmayla ilgili kayıt yaptırmak ve detaylı bilgi almak için www.sehirmacerasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Festivalin amatör film yarışması: ÇEK GETİR!

Binlerce kilometre süren yolculuklar, yüzlerce metrelik rotalara yapılan tırmanışlar, onlarca metre derinliklerde saklanan sırlar. Doğada herkes için onu bekleyen farklı bir hikaye var. Doğa, dağ, macera, spor, keşif, gezi, yolculuk, kültür ve doğaya dair diğer her şey…

Hikayesini paylaşmak isteyenler www.dagfilmfest.org adresine filmlerini yükleyerek arkadaşları ile paylaşıyor, beğenilen filmler oylanıyor ve hediyeler kazanıyor

GALA : Güneşle gelenler (Bertij)

Yönetmenliğini Caner Canerik’in yaptığı Güneşle gelenler (Bertij) isimli belgeselin il gösterimi festival kapsamında olacak. Gösterim öncesi dia gösterisi ve sunumun da yer alacağı gala 4 Nisan 2010 Pazar günü Muammer Karaca Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Fotoğraf sergisi: Doğanın direnişi

Genç Çevre Girişimi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İletişim Kulübü’nün gençlere özel olarak düzenlediği ve içinde yaşadığımız doğanın çektiği acıları konu alan “Doğanın Direnişi” konulu yarışma fotoğrafları Dağ Filmleri Festivali kapsamında Muammer Karaca Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

Söyleşiler : Festivalde 4 ayrı söyleşi gerçekleştirilecek;

• Enis Ayar / Rüya Arzu Köksal – “Ordu’da bir Argonot”

• MTBTR söyleşisi - Dirk Vermeiren, Aydan Çelik, Caner Eler, Sarper Günsal “Profesyonel yol bisikleti yarışlarında bahar klasikleri”

• Atlas Dergisi Yıldırım Güngör “Dağlar” söyleşi/dia gösterisi

• Atlas Dergisi Hakan Öge “Magellan’ın izinde dünya turu” söyleşi/dia gösterisi

Festival programı ve film detaylarını www.dagfilmfest.org adresinden edinebilirsiniz…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template