♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Hugh Jackman: Oscar Töreni’nin Sunucusu

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Hugh Jackman’ın 81. Oscar Ödülleri Töreni’nde sunucu olacağını 12 Aralık Cuma günü doğruladı.

People Magazin’in “Yaşayan En Seksi Erkek” seçtiği ve aktörlük, şarkıcılık, dansçılık kabiliyetlerinin üçünü bir arada bulunduran ayrıca daha önceki sunuculuk deneyimi için ödüller kazanan Jackman, 2004 yılındaki 58. Tony Ödülleri’ndeki sunuculuğu ile 2005 Emmy Ödülü’ne layık görülerek iyi bir etki bırakmıştı. Aynı zamanda, “The Boy From Oz” müzikalindeki performansıyla Tony En İyi Erkek Oyuncu ödülünün de sahibi olmuştu.

Telecast yapımcıları Laurence Mark ve Bill Condon, Avustralyalı aktör Hugh Jacman’a övgüler yağdırdı. Mark ve Condan’ın ortak açıklaması şöyleydi: “Yılın filmleri töreni sunuculuğu ve o gecenin eğlenceli geçmesi için Hugh kusursuz bir seçim.”

Jackman ise Cuma günü başrolü Nicole Kidman ile paylaştığı ‘Australia’ filminin tanıtımı için şehir dışındaydı.

Jackman bir demecinde "Otuz yıl önce ailemle birlikte Sidney'de Johnny Carson'ın Oscar Töreni’ni sunuşunu izlerken, bir gün o sahnede kendimin olabileceğini hiç hayal etmemiştim." dedi. "Akademi bana bu fırsatı sunduğu için minnettarım, ayrıca eğlenceli ve unutulmaz bir kutlama olacağını düşündüğüm bir organizasyonda Larry ve Bill ile çalıştığım için çok heyecanlıyım.”

‘X-Men’ filmindeki Wolverine rolüyle tanınan aktör, belki hiçbir zaman Oscar’a aday olamadı ama 2001’in romantik filmi ‘Kate & Leopold’deki rolüyle Altın Küre’ye aday gösterilmişti. Oyuncunun diğer önemli rolleri, 2006’da ‘Prestij’ ve 2004’teki ‘Van helsing’ filmleri. Ayrıca Jackman Oscar gösterisinde eskiden spiker olarak da görev almıştı.

40 yaşındaki aktör ve karısı Deborra-Lee Furness kendi Oscar’larına sahipler. 8 yaşındaki oğlu Oscar Maximillian. Ayrıca çiftin bir de Ava isimli 3 yaşında kız çocuğu var.

Yeni yapımcılar, yeni yönetmen, yeni dekorcular ve yeni müzik yönetmeniyle yepyeni bir görünüme ve duyguya sahip olacak olan bu yılın Oscar’ları 22 Şubat’ta.

Jackman’ın seçilmesi ise Akademi’nin büyük standard komedi isimlerinden ayrılması ile mümkün oldu. 2008 ve 2006 yıllarının sunucusu Jon Stewart, 2007’nin sunucusu Ellen DeGeneres ve önceki yılların sunucuları Chris Rock, Steve Martin, Billy Crystal ve Whoopi Goldberg.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template