♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sylvia Plath'tan Çocuklara Öyküler : Kiraz Hanım’ın Mutfağı

Geçtiğimiz ay tüm düzyazılarını “Johnny Panik ve Rüyaların Kutsal Kitabı” adıyla yayımlayarak Sylvia Plath seven okurları mest eden Kırmızı Kedi Yayınevi, yazarın külliyatına tam gaz devam ediyor. Kitabın biyografi bölümünde “şiir ve çocuk kitapları programımızdadır” diyerek müjdeyi vermişlerdi. İlk kitaba kavuşuyoruz... Amerikan edebiyatının melankolik prensesi Sylvia Plath’ın çocuklar için yazdığı eğlenceli, neşeli ve ilginç öyküler İlknur Özdemir çevirisiyle raflarda.

Daha önce “Sorun Yaratmayan Kıyafet” adıyla yayımlanan kitaptaki öyküler bu kez yeni çeviriyle yeni isimlerine kavuşmuş. Plath’ın ölümünden 33 yıl sonra notlarının arasında bulunarak okura sunulan öyküler yazarın pek bilmediğimiz güçlü mizah duygusuyla da tanıştırıyor bizleri. Plath deyince aklımıza eğlence gelmediği için sunduğu eğlenceye şimdiden hazırız...

“Kiraz Bey’in gömlekleri Çamaşır Makinesi’nden çıkıp uçarak Fırın’ın içine girdiler. Pişmemiş pelteye benzeyen erikli pastalar Fırın’dan sıvışıp Buzdolabı’na gittiler. Kahve Makinesi soğuk dondurmayı yuttu. Sonunda her şey yerine yerleşti. Kiraz Hanım geri dönünce nasıl da şaşıracaktı!”

Bu cıvıl cıvıl, neşeli, ilginç öyküleri ünlü Amerikalı yazar Sylvia Plath, kendi çocukları için yazmıştı. Bu kitapta yer alan “Yatak Kitabı”, “Hiç Önemi Yok Elbisesi” ve “Kiraz Hanım’ın Mutfağı”, değişik konularıyla birbirinden sevimli ve eğlenceli üç öykü.

Dizisi : Kırmızı Kedi / ÇOCUK
Türü : Öykü
Özgün İsim : Collected Children’s Stories
Yazan : Sylvia Plath
Çeviren : İlknur Özdemir
Resimleyen : David Roberts
Sayfa : 88
Fiyatı : 10 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template