♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Kelebeğin Rüyası

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği, Kelebeğin Rüyası’nın teaser afiş ve fragmanı yayınlandı.

Ön hazırlıkları 2 yıl süren, çekimleri 4 ay Zonguldak ve İstanbul’da gerçekleşen tamamlanmış. Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Zeynep Farah Abdullah ve Yılmaz Erdoğan’ın başrollerini paylaştığı Kelebeğin Rüyası’nda, Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, Devrim Yakut, İpek Bilgin, Aksel Bonfil ve Servet Pandur da rol alıyor. 

“Aşk En Güzel Bahanesidir Şiirin” sloganını kullanan film, 1941 yılının Türkiye’sini, İkinci Dünya Savaşı dönemi ve mükellefiyet günlerini yansıtarak, iki genç şairin hayatla ama en çok da aşkla olan mücadelesini anlatıyor. Şair yönünü de iyi bildiğimiz Yılmaz Erdoğan, filminde başrolü aşka olduğu kadar şiire de vermiş. Şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor. 

Senaryosunun çalıntı olduğu iddialarını unutmuş değiliz, konuyla ilgili açıklamalar şu ara hafiflemiş görünse de, soru işaretleri henüz bitmiş değil... Vizontele ile başlayan Erdoğan, Neşeli Hayat ile vasatı aşamamıştı. Kelebeğin Rüyası, yönetmenlik olarak önemli bir sınav Erdoğan için... Önceki filmlerinden birkaç basamak daha yükseğe çıkması gerekiyor... Fragmana da bu gözle bakıyorum ben, doğal olarak... Oyuncu kadrosundan bir hayır yok, vasat isimlerle donatılmış... Yan karakterler işi kurtarıyor... Fragmanı izleyince durum büsbütün değişiyor... “Bright Star” havası olmasıyla kalmıyor iş, sahnelerde akla tonla film getiriyor... Toplamından çıkan ilk sonuç, klişe... Diyaloglardaki beylik lafların sosyal medyada bolca paylaşılacağını da tahmin etmek zor değil... Sizi bilmem ama, ben merak etmiyorum... Gişede bolca iş yapacak görünmesine ise sevinirim, en azından saçma sapan komedilere bilet kesilmesinden iyidir...

Kelebeğin Rüyası, 22 Şubat’ta Türkiye ile birlikte Avrupa ve Ortadoğu’da seyirciyle buluşacak.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template