♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bitmek bilmeyen bir işgal, sona ermeyen bir savaş: Yağmurdan Sonra Avrupa


Alan Burns’ün kaleme aldığı ve ismini Max Ernst’ün yıkımı betimleyen gerçeküstü eserinden alan Yağmurdan Sonra Avrupa, okuru savaş sonrası harap olmuş Avrupa topraklarında dolaşan isimsiz bir anlatıcının gözünden bir yolculuğa çıkarıyor. 

Bitmek bilmeyen bir işgalin, sona ermemiş bir savaşın ortasında korkunç sahnelere tanık eden Yağmurdan Sonra Avrupa, Can Yayınları etiketiyle raflarda!

1967’de ilk yayımlandığında 20. yüzyılın “kolektif bilinçaltı”nı ortaya koyduğu öne sürülen ve ismini Max Ernst’ün gerçeküstü tablosundan alan Yağmurdan Sonra Avrupa, isimsiz bir anlatıcının gözünden okuru belirsiz olduğu kadar yıkıcı etki yaratan bir yolculuğa tanık ediyor.  

Alan Burns’ün tüm dünyada tanınmasını sağlayan eser, savaş sonrası hem coğrafi hem de ahlaki açıdan çarpıklaşmış, biçimsizleşmiş Avrupa topraklarında geçiyor. İlk bakışta İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa betimleniyormuş gibi görünse de aslında bitmek bilmeyen bir işgalin, sona ermemiş bir savaşın, bir türlü tam anlamıyla başlamayan bir yeniden inşa sürecinin karmaşasını anlatan Burns, insanın yalnızca yıkımı kabullenmeye çalışmakla kalmayıp ruhunun dayanma gücüyle zulme karşı geldiğini de gösteriyor.

“Deneysel edebiyata ilgi duyan herkes Yağmurdan Sonra Avrupa’yı okumalı. Eşsiz bir kitap.”
Financial Times

Yağmurdan Sonra Avrupa / Alan Burns
Çeviri: Feride Evren Sezer
Yayınevi: Can Yayınları  
Dizi: Modern 
Tür: Roman
Sayfa Sayısı: 120
Fiyatı: 125 TL  


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template